Yüz binlerce kelebekten ölüm uçuşu! Kar yağışını andıran görüntüler

Bir gün sineği olarak adlandırılan yüz binlerce beyaz kelebekten ölüm uçuşu! Hayatlarının yüzde 99'u larva evresinde geçiyor! Bir gün sineklerinin ölüm uçuşu adeta kar yağışını andırdı...

Bu yıl Sakarya Nehri'nde birgün sineklerinin erginleşerek yaptığı "ölüm uçuşu" beklenenden erken başladı. Normalde temmuz ve ağustos aylarında gözlemlenen bu doğa olayı, bu kez haziranın ortasında gerçekleşti.

SAKARYA NEHRİ'NDEN ERKEN ÇIKIŞ

Ömürlerinin büyük bir kısmını, yaklaşık yüzde 99’unu, larva olarak suda geçiren birgün sinekleri, 1 ila 3 yıllık erginleşme sürecinin ardından bu yıl beklenenden erken Sakarya Nehri'nden çıkış yaptı.

Bir gün sineklerinin ‘ölüm uçuşu’ başladı, vatandaş tarihi köprüye akın etti

ADAPAZARI'NDA YOĞUN SİNEK HAREKETLİLİĞİ

Adapazarı ilçesindeki tarihi Sakarya Köprüsü üzerinde bulunan aydınlatma direklerinin çevresinde toplanan binlerce sinek, çiftleşme süreçlerini burada tamamladı. Bu yoğun sinek aktivitesi, köprü üzerinde sıra dışı görüntülere sahne oldu.

Çiftleşmenin ardından toplu şekilde ölen birgün sinekleri, köprünün zemininin beyaza bürünmesine neden oldu. Bu durum, köprüyü kullanan sürücüler için kaygan ve tehlikeli bir yol oluşturdu. Sürücüler, yavaş ilerlemek zorunda kaldı ve güvenlik önlemleri aldı. Belediye ekipleri, bölgeyi temizlemek için hızlıca müdahale etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN