Bakanlık 30 bin atama dedi: Okullarda temizlik sorunu sürüyor

Bakanlık 30 bin atama dedi: Okullarda temizlik sorunu sürüyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, okullardaki temizlik hizmetlerini güçlendirmek için 30 bin temizlik görevlisinin atanacağını duyurmuştu. İŞKUR'un İşgücü Uyum Programı ile alınacak personel sayısının yetersizliği, okullardaki temizlik sorununu derinleştiriyor. Haftada üç gün ve azami 22,5 saat çalışma süresi öngörülmesine rağmen, aylık 8 bin 447 lira ücretle yeterli personel bulunamıyor.

Okullarda temizlik hizmetlerinin sağlanmasına yönelik Bakanlığın açıkladığı 30 bin atama vaadi, henüz somut bir ilerleme kaydedilmeden sorunları çözmeye yetmedi. İŞKUR bünyesindeki İşgücü Uyum Programı kapsamında başlatılan alım sürecinde, düşük ücretler ve sınırlı çalışma saatleri nedeniyle personel bulmakta zorluk yaşanıyor. Eğitim kurumlarındaki temizlik eksiklikleri, öğrencilerin sağlığını tehdit etmeye devam ediyor.

30 BİN ATAMA NE ZAMAN YAPILACAK?

30 bin temizlik personelin başvuru süreçleri ve atama durumu ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, eğitim kurumlarının temizlik ihtiyacını karşılamak üzere 30 bin yeni temizlik görevlisi ataması yapılacağını duyurdu. Bakan Işıkhan, aynı zamanda, temizlik personelinin ücretlerinin artırılması için çalışmaların devam ettiğini belirtti. Bu adım, öğrenci ve öğretmenlerin sağlıklı bir eğitim ortamında bulunmalarını sağlamayı amaçlıyor.

Son dönemde bazı okullarda velilerin dönüşümlü olarak temizlik yaptığı iddiaları gündeme gelmişken, Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti. Geçen hafta, 30 bin temizlik personeli alınacağını açıklayan bakanlık, bu sayede okullardaki hijyen standartlarını artırmayı hedefliyor.

"ÜCRETLERİN ARTIRILMASI KONUSUNDA ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ev sahipliğinde düzenlenen İş Dünyası İstişare Toplantısı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bakan Işıkhan, Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsis edilen 30 bin temizlik işçisi kontenjanıyla ilgili, “Bu kontenjanları Milli Eğitim Bakanlığımıza verdik. Şartları valiliklerimiz iş birliği içinde belirleyecek,” şeklinde bilgi verdi.

Ayrıca, İşgücü Uyum Programı kapsamındaki günlük 566 lira olan harçlıkların yetersizliği hakkında da açıklamalarda bulunan Işıkhan, “Ücretlerin artırılması konusunda çalışmalarımız sürüyor,” dedi. Bu adımlar, okullarda daha sağlıklı bir öğrenim ortamı oluşturmayı amaçlıyor.

TEMİZLİK GÖREVLİSİNİN MAAŞI KAÇ LİRA?

Okullardaki temizlik görevlileri, geçen yıl 17 bin lira olan asgari ücret alıyordu. Bu dönem ise sistem değişti.

Personelin İŞKUR bünyesindeki İşgücü Uyum Programı'ndan karşılanmasına karar verildi. Haftada üç gün ve azami 22,5 saat çalışma süresi öngörüldü.

Ücret ayda 8 bin 447 lira olunca yeterli personel bulunamadı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN