Unsuz balon gibi şişen kek tarifi! Tepsiden taşıyor

Unsuz balon gibi şişen kek tarifi! Tepsiden taşıyor

Unsuz kek, özellikle glutensiz beslenmeyi tercih edenler veya farklı bir tat arayanlar için harika bir alternatiftir. İşte temel bir unsuz kek tarifi

Unsuz Çikolatalı Kek Tarifi

Malzemeler:

• 200 gram bitter çikolata
• 100 gram tereyağı
• 3/4 su bardağı toz şeker (yaklaşık 150 gram)
• 4 büyük yumurta
• 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
• Bir tutam tuz
• 1/4 su bardağı kakao tozu (yaklaşık 25 gram)

Yapılışı:

1. Fırını Önceden Isıtma: Fırını 175°C (350°F) dereceye ısıtın. 20-22 cm çapında bir kek kalıbını yağlayın ve tabanına yağlı kağıt serin.
2. Çikolata ve Tereyağını Eritme: Bitter çikolatayı ve tereyağını benmari usulü (ısıya dayanıklı bir kaseyi kaynar su dolu bir tencerenin üzerine yerleştirerek) veya mikrodalgada eritin. Tamamen pürüzsüz olana kadar karıştırın ve ardından biraz soğumaya bırakın.
3. Yumurta ve Şekeri Çırpma: Ayrı bir büyük karıştırma kabında, yumurtaları ve toz şekeri yaklaşık 5 dakika boyunca yüksek hızda çırpın. Karışımın rengi açılmalı ve hacmi artmalıdır.
4. Çikolata Karışımını Ekleme: Eritilmiş çikolata ve tereyağı karışımını, yumurta ve şeker karışımına yavaşça ekleyin. Bu aşamada vanilya özütünü de ekleyin. Homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın.
5. Kuru Malzemeleri Ekleme: Kakao tozunu ve bir tutam tuzu ekleyin. Düşük hızda veya spatula ile karıştırarak tüm malzemelerin iyice birleşmesini sağlayın.
6. Kalıba Dökme: Hazırladığınız karışımı yağlanmış ve yağlı kağıt serilmiş kek kalıbına dökün. Üzerini düzeltin.
7. Pişirme: Önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika boyunca pişirin. Kekin ortasına batırdığınız kürdan temiz çıkmalıdır. Ancak kekin biraz nemli olması normaldir.
8. Soğutma: Keki fırından çıkarın ve kalıbın içinde 10-15 dakika soğumaya bırakın. Ardından kalıptan çıkararak tamamen soğuması için bir tel ızgara üzerine alın.
9. Servis: Kek tamamen soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın. Dilerseniz üzerine pudra şekeri serpebilir veya yanında dondurma ile servis edebilirsiniz.

İpuçları:

• Çikolata Kalitesi: Kekin lezzeti büyük ölçüde kullanılan çikolatanın kalitesine bağlıdır. Yüksek kaliteli bir bitter çikolata tercih edin.
• Nemli Doku: Unsuz kekler genellikle daha nemli ve yoğun bir dokuya sahiptir. Bu, kekin karakteristik özelliklerinden biridir.
• Ekstra Tatlar: Tarife ekstra lezzet katmak için portakal kabuğu rendesi, kahve likörü veya fındık ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN