Toplu taşıma kullananlar dikkat! Bunu yapmayan otobüse binemeyecek: Belediye 1 Ağustos itibariyle kaldırıyor

Toplu taşıma kullananlar dikkat! Bunu yapmayan otobüse binemeyecek: Belediye 1 Ağustos itibariyle kaldırıyor

Toplu taşıma kullananlar dikkat! Bunu yapmayanlar artık otobüse binemeyecek! Günler sonra kaldırılıyor: 1 Ağustos itibarıyla olmayacak...

Şanlıurfa'da toplu ulaşımda kullanılan ve halk arasında "akbil" olarak bilinen 2 binişlik kartların, 1 Ağustos 2024 itibariyle geçerliliği sona erecek. BELSAN, bu kartların toplu taşıma araçları içinde sürücüler tarafından satılmasını tamamen durduracak.

YENİ DÜZENLEME İLE KART TEMİNİ

sanliurfa.jpg

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, 2 binişlik kartlar artık sadece Toplanma Merkezleri'ndeki gişelerden ve Urfa Kart bayilerinden temin edilebilecek. Bu yeni uygulama ile toplu taşıma araçları içinde kart satışı sona erdirilerek, kartların daha kontrollü ve düzenli bir şekilde dağıtılması hedefleniyor.

TEMASSIZ ÖDEME İMKANI DEVAM EDECEK

Belediye yetkilileri, toplu taşıma araçlarında temassız kredi kartları ile ödeme yapma imkanının devam edeceğini belirtti. Bu sayede, yolcuların kart temin etme süreçlerinde herhangi bir mağduriyet yaşamamaları amaçlanıyor.

urfakart.jpg

Yetkililer, sürücüler tarafından verilen kartların satışının durdurulması ile ilgili olarak, vatandaşların mağdur olmaması için gerekli düzenlemelerin yapıldığını ifade etti. Vatandaşların bu yeni uygulamaya kolayca uyum sağlayabilmesi için bilgilendirme ve yönlendirme çalışmalarına devam edileceği bildirildi.

BELSAN tarafından yapılan açıklamada, "Toplu taşıma otobüs sürücülerimiz tarafından, araç içinde 2 binişlik kartların satışı uygulaması 01.08. 2024 tarihinden itibaren kaldırılacaktır. Bu kartlar, Toplanma Merkezlerimizdeki Gişelerden ve Urfa Kart Bayilerimizden temin edilebilecektir. Ayrıca; temassız kredi kartlarıyla toplu taşıma hizmeti sağlanmaya devam edilecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerine yer verildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN