Hem Ankara’ya hem İstanbul’a yakın! Tatilcilerin yeni adresi: Valizi toplayan koşa koşa gidiyor

Hem Ankara’ya hem İstanbul’a yakın! Tatilcilerin yeni adresi: Valizi toplayan koşa koşa gidiyor

Hem Ankara'ya hem de İstanbul'a yakın oluşuyla biliniyor yerli ve yabancıların tercihi oluyor. Son dönemde birçok turisti kendine çekmeyi başaran tatil cenneti akın akın turist alıyor. Valizini toplayan soluğu burada alıyor.

Bursa'nın her noktasında ayrı bir tarihi güzellik ve dokunuş çıkıyor. Son dönemlerde ziyaretçi sayısını katlayan İznik, doğal güzellikleri ve tarihi yapısı ile merak uyandırıyor. İstanbul ve Ankara'ya yakın olması nedeniyle de birçok kişi tarafından tercih edilen İznik tarihi dokusu ve doğal güzellikleri ile ön plana çıkmaktadır.

BURSA'NIN TARİHİ İLÇESİ

Bursa'nın en güzel ilçesi olarak bilinen İznik ziyaretçilerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Tarihi dokunuşları sonuna kadar hissedebileceğiniz İzmit'te doğa ile içki olabileceğiniz muhteşem bir tatil fırsatı yakalayabilirsiniz.

iznik-golu-kapak.jpg

Kültürel zenginliklerin başkenti haline dönüşen İznik göl kenarında yer alan tarihi yapılar ve eski sorular ile gelen ziyaretçilere eşsiz bir deneyim sağlıyor. Çinisi ile ünlenen İznik ilçenin popülerliğini arttıran faktörlerden biri olarak biliniyor.

İstanbul'a oldukça yakın bir mesafede olması hafta sonları kaçamakları için ideal bir Destinasyon haline dönüşen İznik doğa yürüyüşleri bir gün bisiklet turları ve su sporları gibi aktivitelerle de vaktinizi eğlenceli hale getiriyor. Her yaştan insana uygun bir alan sağlayan İznik yöresel yemekleri ve el dokuması halılarıyla da ünlüdür.

İznik Gölü | Bursa Turizm Portalı | GotoBursa

Bursa'nın bir ilçesi olan İznik, merkezi bir konumdadır. Adılı şehirden alan İznik Gölü'nün doğu kıyısında Bursa'nın kuzeydoğusunda bulunmaktadır. 2020 yılı Türk verileri doğrultusunda nüfusu 44.100 kişi olmakla birlikte şehrin eski adının Nikea'dan geldiği de belirtiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN