Formula 1 Türkiye'ye geri dönüyor! Ancak bir şartı var, Vakıflar Genel Müdürlüğü ihale şartnamesini paylaştı

Formula 1 Türkiye'ye geri dönüyor! Ancak bir şartı var, Vakıflar Genel Müdürlüğü ihale şartnamesini paylaştı

Vakıflar Genel Müdürlüğü, İstanbul Park'ın ihale sürecinin başlayacağı tarihi duyurdu! Formula 1 Türkiye'ye geri dönüyor! Paylaşılan ihale alanında en dikkat çeken detay o oldu! Ancak bir şartı var, Vakıflar Genel Müdürlüğü ihale şartnamesini paylaştı...

Vakıflar Genel Müdürlüğü, İstanbul Park'ın ihale sürecinin 2 Nisan'da başlayacağını duyurdu. İhale ilanıyla birlikte paylaşılan şartnamede, pistin geleceği ve kullanımıyla ilgili detaylar ortaya konuldu. Formula 1 pistinin yapım ve onarım karşılığı kiralama yöntemiyle ihaleye açılacağı belirtilirken, özellikle Formula 1 yarışlarının düzenlenmesi şartı öne çıktı.

ANLAŞMA 30 YIL SÜRELİ OLACAK

Intercity İstanbul Park nerede, hangi ilçede? Intercity İstanbul Parka nasıl gidilir? - Formula1 Haberleri

İhale ilanında yer alan bilgilere göre, anlaşmanın 30 yıl süreli olacağı ve tahmini bedelinin 117 milyon 806 bin 367 dolar olduğu ifade edildi. İhale süreci, önümüzdeki nisan ayının başında başlayacak ve Formula 1 yarışlarına ilişkin taahhütlerin yerine getirilmesi gerekecek.

ŞARTNAMEDE FORMULA 1 DETAYI

İstanbul Park Formula 1 yarışı hayran bıraktı - Spor Haberleri

İhale şartnamesinde en dikkat çeken kısım ise Formula 1 yarışlarının garanti altına alınması oldu. Buna göre, pisti işletecek olan tarafın Formula 1 yarışlarının İstanbul Park'ta düzenleneceğine dair garanti vermesi gerekecek. Ayrıca, yarışların 2026 yılı itibarıyla başlaması taahhüt edilirken, bu yarışların yapılmadığı her yıl için belirlenen bir tazminat ödenecek. Tazminat bedeli de Formula-1 anlaşma bedelinin yüzde 25'i kadar olacak.

İlanda yer alan açıklama şu şekilde:

“Yüklenici, Formula 1 yarışlarının taşınmazda yapılacağını garanti edecek olup, işin sözleşmesi imzalandıktan sonra 1(bir) ay içerisinde Formula 1 yarışlarının taşınmazımızda yapılmasına ilişkin anlaşma sağlanarak imzalanacak protokolün idareye bildirilmesi, bunun yapılmaması hâlinde sözleşmenin fesih edilerek yatırılan teminatların idareye gelir kaydedilmesi,

Yüklenici, Formula 1 yarışlarının 2026 yılı itibari ile taşınmazda mevcut Formula 1 pistinde başlayacağını taahhüt edecek 2026 yılı dahil bu yıldan sonra yarışların yapılamadığı her yıl için o yıla ait Formula-1 anlaşma bedelinin %25’i kadar bedelin yıllık olarak idareye tazminat ödenmesi.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN