Dünya o ilimize akın ediyor: 1 milyon 200 bin kişi ziyaret etti! Antalya, Bodrum, Çeşme yalan oldu

Dünya o ilimize akın ediyor: 1 milyon 200 bin kişi ziyaret etti! Antalya, Bodrum, Çeşme yalan oldu

Tüm dünyadan turistler o ilimize akın akın gidiyor. Son yıllarda 1 milyon 200 bin kişi tarafından ziyaret edildi. En çok turist çeken Antalya, Bodrum ve Çeşme bile yanında sönük kaldı. İşte o ilimiz...

BURAK ÖZTOPRAK

Turistlerin yeni adresi ne Antalya, ne Bodrum ne de Çeşme oldu. Son yıllarda 1 milyon 200 bin ziyaretçi ağırlayarak ÜNESCO Dünya Miras Kalıcı Listesi'ne girmeye hazırlanıyor. İşte 3 bin yıllık tarihi keşifler...

ROMA İMPARATORLUĞU'NUN İZLERİ

Diyarbakır'ın gizli hazinesi Zerzevan Kalesi, UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ne girdiğinden beri adeta ziyaretçi akınına uğruyor. 2020'den bu yana 1 milyon 200 binden fazla kişi, Roma İmparatorluğu'nun izlerini taşıyan bu eşsiz kaleyi keşfetmek için Diyarbakır'a akın etti.

64c3780d8e1b3-screenshot-1.webp

3 BİN YILLIK TARİHE IŞIK TUTAN KEŞİFLER

124 metre yükseklikteki kayalık bir tepede bulunan Zerzevan Kalesi, 3 bin yıllık geçmişiyle adeta tarihe ışık tutuyor. Bilimsel kazılar sonucunda ortaya çıkarılan Mithras Tapınağı, yer altı kilisesi, su kanalları ve daha birçok tarihi yapı, ziyaretçileri büyülüyor.

640xauto.webp

UNESCO DÜNYA MİRAS KALICI LİSTESİ'NE DOĞRU

Zerzevan Kalesi'nin UNESCO Dünya Miras Kalıcı Listesi'ne girmesi için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Bu önemli adım, kalenin dünya çapındaki tanınırlığını daha da artıracak.

UNUTULMAZ BİR TARİH YOLCULUĞU

Zerzevan Kalesi, sadece tarihiyle değil, aynı zamanda eşsiz manzarasıyla da ziyaretçilerine unutulmaz bir deneyim sunuyor. Diyarbakır'ın bu gözde turistik mekanı, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmaya devam ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN