Ata Emre Akman cinayetinde yaş tespiti isteği

Ata Emre Akman cinayetinde yaş tespiti isteği

Balıkesir'de, motokurye ve üniversite öğrencisi Ata Emre Akman'ın yolunu kesip, bıçaklayarak öldüren E.Ö.'nün (17) yaş tespiti için Balıkesir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen tensip kararında, E.Ö.'nün topuk kanı ve hastane kayıtları istendi.

Balıkesir'in Karesi ilçesi Karaoğlan Mahallesi Emir Sokak'ta, 11 Mayıs'ta meydana gelen olayda, zincir restoranda kurye olarak çalışan Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü öğrencisi Ata Emre Akman, sipariş dönüşünde saldırıya uğraşmıştı. Akman'ı vücudunun 25 yerinden bıçaklayan E.Ö. olay yerinden kaçtı, ancak yapılan operasyonla yakalandı. E.Ö.'nün babası Orhan Ö. de oğlunu sakladığı iddiasıyla gözaltına alındı. 'Kasten yaralama' ve 'Tehdit' suçlarından altı ayrı kaydı bulunan E.Ö. tutuklanırken, serbest bırakılan babası Orhan Ö. ise yeniden gözaltına alındı ve tutuklandı.

İDDİANAMELER HAZIRLANDI

Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı, cinayetle ilgili soruşturmayı tamamladı ve ilk iddianameyi E.Ö. için hazırladı. E.Ö. hakkında 'Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme' suçundan 18 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Ayrıca, 'Silah taşımak' suçundan 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası istendi. Savcılık, E.Ö.'nün babası Orhan Ö. için de iddianame hazırlayarak, 'Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürmeye azmettirme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti.

Ata Emre Akman

E.Ö.'NÜN YAŞI TARTIŞMA KONUSU OLDU

Balıkesir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından düzenlenen tensip zaptında, E.Ö.'nün nüfus ve hastane kayıtlarına göre 24 Nisan 2007'de doğduğu, ancak nüfusa 14 Ağustos 2009'da kaydedildiği belirtildi. Orhan Ö.'nün düşük ve ölüm de dahil başka bir çocuğu olup olmadığının araştırılması istendi. Ayrıca, Balıkesir İl Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne yazılan müzekkerede 24 Nisan 2007'de topuk kanı alınıp alınmadığı soruldu. Sağlık Müdürlüğü, E.Ö.'nün topuk numunesinin bulunmadığı ve anneye ait 2007 doğumlu bir bebeğin kayıtlarda yer almadığını bildirdi.

"E.Ö.'NÜN 18 YAŞINDAN BÜYÜK OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ"

Akman ailesinin gönüllü avukatı İbrahim Erenci, mahkemenin İl Sağlık Müdürlüğü'nden istediği belgelerin önemli olduğunu belirterek, "E.Ö.'nün 18 yaşından büyük olduğunu düşünüyoruz. Gelen belgeler de bu düşüncemizi destekliyor ve kemik yaşı tespitinin yapılması zorunlu hale geldi. Suçsuz yere vahşi bir şekilde öldürülen Ata Emre Akman'ın katil zanlılarının hak ettikleri cezayı alması, ailesi ve tüm Türkiye'deki vatandaşların bir nebze rahatlaması en büyük isteğimiz" dedi.

Avukat Erenci, kemik yaşı incelemesi yapılması ve E.Ö.'nün 18 yaşından büyük olduğunun tespit edilmesi halinde, E.Ö.'nün yargılamasında asgari müebbet hapis, canavarca hisle cinayet işlenmesi nedeniyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası almasının gündeme gelebileceğini belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN