AB’den tescili aldı şimdi sofralara geliyor! Ünlü zincir marketle dev anlaşma: Faydası saymakla bitmiyor

AB’den tescili aldı şimdi sofralara geliyor! Ünlü zincir marketle dev anlaşma: Faydası saymakla bitmiyor

Avrupa Birliği'nden tescilini aldı, şimdi sofralara geliyor! Ünlü zincir market, dev anlaşmaya imza attı! Faydası saymakla bitmiyor...

Migros ve Bingöl Üniversitesi, Türkiye'nin Avrupa Birliği Coğrafi işaretli tek balı olan Bingöl balının sürdürülebilir üretimi ve markalaşması için işbirliği anlaşması yaptı.

Migros'tan yapılan açıklamaya göre, şirket Bingöl Üniversitesi ile birlikte Bingöl balının iyi üretim uygulamaları çerçevesinde sürdürülebilir üretimi ve markalaşması için ortak bir çalışma başlattı. Bu girişim, ZZEF Grup ve GürAta Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Gürkan'ın koordinasyonunda gerçekleştiriliyor ve Bingöl balının marka değerinin artırılması ve Türkiye genelinde tüketiciye ulaştırılması hedefleniyor.

Migros Grubu Pazarlama İcra Kurulu Üyesi Ekmel Baydur, yerel üreticilerin kalkınmasına ve Anadolu'nun yerel lezzetlerinin hak ettiği değeri görmesine yönelik birçok bölgede seferberlik başlattıklarını belirtti. Baydur, Bingöl balının, ulusal ve uluslararası coğrafi işaretini alan eşsiz Anadolu lezzetlerinden biri olduğunu vurguladı ve üreticileri iyi üretim uygulamalarıyla desteklediklerini ifade etti.

İYİ BAL ÜRETİMİ, YEREL ÜRETİCİLERE ÖĞRETİLECEK

Migros ile Bingöl Üniversitesi'nden Bingöl balının sürdürülebilir üretimi için işbirliği

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, yürütülen çalışmanın önemine değinerek, "Rektörümüzün öncülüğünde, iyi bal üretiminin yerel üreticilere öğretilmesi ve ürünlerin doğrulanmasının merkezine alınması kapsamında iş birliği anlaşması imzaladık. İyi üretim uygulamaları çerçevesinde doğadan sofraya balın her aşaması kontrol edilecek." dedi.

Migros Grubu Pazarlama İcra Kurulu Üyesi Ekmel Baydur ise Bingöl balının üretim sürecine ve yerel üreticilere olan desteklerini vurgulayarak, "Arıcılar, aldıkları eğitimlerle belirli bir standart kazanacak, profesyonel yerel üretici modeli oluşturulacak. Bu sayede üretimin kalite değerini sürdürülebilir hale getireceğiz. Üretici de emeğinin karşılığını alacak. Yerel arıcılığın gelişimine katkı sağlarken, Bingöl Üniversitesi’nin ve üniversite laboratuvarının değerli çalışmalarıyla AB işaretli ilk balımız olan Bingöl balını tüm Türkiye'ye ulaştıracak olmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak ise, "Yerel Değerler ve Üreticilerin Korunması" vizyonu kapsamında gerçekleştirilen bu işbirliğiyle yerel arıcılığın sürdürülebilir gelişimine katkı sağlamayı hedeflediklerini belirtti. Çapak, Yüksek Öğretim Kurulu'nun organize ettiği, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı'nın finanse ettiği "Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi" kapsamında "Tarım ve Havza Bazlı Kalkınma" alanında "Arı ve Arı Ürünleri" başlıklarında 2016'dan beri çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini ifade etti. Çapak, Bingöl balının Avrupa Birliği Coğrafi işareti almasının, en kaliteli ve sürdürülebilir uygulamalarla üretilerek tüm Türkiye'de sofralara girmesini sağlamak amacıyla Migros ile bir anlaşma imzaladıklarını açıkladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN