Galatasaray'da Selçuk İnan Çin yolcusu!

Galatasaray'da Selçuk İnan Çin yolcusu!

Cimbom’un 2011-12’den bu yana kazandığı 10 kupada büyük katkısı bulunan kaptan, şimdilerde yol ayrımında... Mazisini mumla aratan yıldız oyuncunun 2 günlük tatilde çalışmak yerine tatile gitmesi ve Tolga Ciğerci ile Josue’nin ardından de Jong’un da kadroya katılması, “Selçuk için Sarı-Kırmızı günler geride kalıyor” yorumlarına neden oldu.

Galatasaray’da Selçuk İnan devri kapanıyor... 2011-2012 sezonundan bu yana Cimbom’un başarısı için ter döken, kaptanlığa kadar yükselen tecrübeli oyuncu, kulübünden hızla uzaklaşırken, Çin’e de bir o kadar yaklaşıyor... Altıncı sezonuna başladığı Galatasaray’ın müzesine götürdüğü son 10 kupada (3 Süper Lig, 4 Türkiye Süper Kupası, 3 de Türkiye Kupası) büyük katkısı bulunan yıldız oyuncunun yeni sezon performansı ve yapılan son transferler Çin’e gideceği yolundaki iddiaları giderek daha güçlü hale getiriyor.

Bu sezon görev aldığı üç resmi karşılaşmada da saha içinde beklenen etkinliği gösterememesine karşın milli arada takıma verilen iki günlük izinde çalışmak yerine tatil için Bodrum’a giden Selçuk’un, büyük bir hızla Galatasaray kariyerini noktalamaya doğru ilerlediği dile getiriliyor. Maçlarda sorumluluktan kaçtığı izlenimi veren, ileriyi düşünmek yerine daha çok geri ve yana oynayan tecrübeli futbolcunun, uzun yıllar birlikte forma giydiği Burak Yılmaz’ın izini süreceği vurgulanıyor.

16-09/03/selcuk-inan-icimden-gelmiyor-1381733.Jpeg

CEZA SONRASI DEĞİŞTİ

Sarı-Kırmızılı kulübün, Tolga Ciğerci ve Josue transferlerinin ardından Nigel de Jong’u kadroya katması da “Selçuk’un ayrılık ihtimaline karşı önlem alınıyor” yorumlarına çanak tutuyor. İddiaların merkezindeki kaptan sessizliğini korusa da ‘umursamaz’ tavırları, yakın zamanda Çin ekibi Beijing Guoan’un yolunu tutabileceğini gösteriyor. Yönetimin kendisine verdiği 845 bin euroluk cezaya çok bozulan ve hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını fazlasıyla hissettiren tecrübeli futbolcu, Galatasaray forması ile 217 maça çıkmış ve 50 gol kaydetmişti.

MİLLİ TAKIM'A ÇAĞRILMADI

Galatasaray'da durumunun belirsiz olduğu dillendirilen yıldız futbolcu, bir şok da milli forma konusunda yaşadı. EURO 2016'da takımdaki birçok oyuncu gibi hayal kırıklığına neden olan Selçuk, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in Rusya ile oynanan hazırlık maçı ve yarın 2018 Dünya Kupası elemelerinde oynanacak Hırvatistan karşılaşması için açıkladığı aday kadroda kendisine yer bulamadı.

KAFASI KARIŞIK

Belki de genelde yükseliş trendi ile geçen kariyerinin en sıkıntılı dönemlerini yaşayan 31 yaşındaki yıldız oyuncunun kafasının karışık olduğu da ortaya adılan iddialar arasında. Selçuk’un yoluna Galatasaray’da devam edip etmeyeceği taraftarlar arasında da merak konusu olmayı sürdürüyor. Sarı-Kırmızı renklere gönül verenlerin büyük bir kısmı kaptanın takımda kalmasını istiyor.

16-09/03/resimid_4330695.jpg

ALTIN ÇAĞIN SONU

Bülent Tuncay / Bir Görüş

Selçuk İnan’ın Galatasaray’daki ilk maçlarını hatırlıyorum. Her oyuncu değişikliğinde kenara bakardı, ‘Acaba ben mi çıkıyorum’ diye. Fatih Terim özgüven sorunu yaşayan bu yıldızı en kötü gününde bile oyundan almadı. Selçuk da bir daha ardına bakmadı. 5 yılda 10 kupa kazanarak Galatasaray’da müthiş bir kariyer yaptı. Ancak bu serüvende sona gelinmiş gibi görünüyor.

O, Sneijder’in gölgesinde kalmaktan, seyirci de onun duygusal kırılmalarından sıkılmış görünüyor. Orta sahaya Tolga, Josue ve De Jong’un alınması da Selçuk’suz bir dönemin hazırlığı. Galatasaray iyi bir teklif alırsa artık Selçuk’a satar. Yeni bir mecra Selçuk’a da iyi gelebilir. Ben Selçuk’un Çin’e gitme ihtimalini azımsamıyorum.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN