Son dakika... Bir haftada yüzde 7 zamlanmıştı: Motorine dev indirim geldi! Araç sahipleri bayram edecek

Son dakika... Bir haftada yüzde 7 zamlanmıştı: Motorine dev indirim geldi! Araç sahipleri bayram edecek

Akaryakıt fiyatlarında son dakika gelişmesi! Benzin ve motorin fiyatları araç sahipleri tarafından 13 Ekim Perşembe günü sorgulanmakta. Brent petrolün varil fiyatının düşmesiyle birlikte indirim haberi geldi. Peş peşe gelen zamların ardından motorinin litresine indirim geldi. Gelen indirimle birlikte fiyatlar yeni değişti. Peki motorin fiyatlarına ne kadar indirim geldi? 13 Ekim Perşembe benzin, LPG ve motorin fiyatı ne kadar, kaç TL? İşte 13 Ekim 2022 il il güncel akaryakıt fiyatları...

Son dakika haberi... Benzin ve motorin fiyatlarında sıcak gelişme! Brent petrolün varil fiyatından yaşanan hareketlilik akaryakıt fiyatlarında dalgalanmaya neden oldu. 4 kez zamlanan motorin fiyatına bu kez indirim geldi. Gelen indiriminin ardından motorinin litresi tekrardan 30 liranın altına geriledi. Peki, bugün motorin ve benzin fiyatı ne kadar, kaç TL? Akaryakıt fiyatlarına indirim mi geldi? Motorinin litresi ne kadar oldu? Brent petrol kaç dolar? İşte 13 Ekim 2022 İstanbul, Ankara ve İzmir güncel benzin ve motorin fiyatları...

BRENT PETROL 6 HAFTANIN ZİRVESİNDEN GERİLEDİ

Brent petrol varil fiyatı, küresel piyasalarda yaşanan büyüme endişeleri ve geçen hafta petrol ihracatçı ülkelerin (OPEC+), günlük üretimde 2 milyon varil kesinti kararı almasıyla 99 dolara kadar yükselmişti. Böylece 6 haftanın en yüksek seviyesini görmüştü. 100 dolara kadar ulaşan Brent petrol, bugün piyasada 92,48 dolardan işlem görmekte.

Aynı zamanda ABD dolarındaki artış da petrolü diğer para birimlerini kullanmakta olan alıcılar için daha da pahalılaştırarak fiyatları katladı. Aynı zamanda, dünyadaki en büyük 2. petrol tüketicisi olan Çin'deki koronavirüs kısıtlamaları da fiyatların aşağı yönlü hareketini etkiliyor.

BİR HAFTADA YÜZDE 7 ZAMNLANMIŞTI

Petrol fiyatlarında yaşanan hareketlilik ile dalgalanma sürecine giren akaryakıt fiyatlarına geçen haftadan bu yana 4 kez zamlanmıştı. Motorine son yapılan 1,38 TL zamla litre fiyatı 28,53 TL’ye yükseldi. Böylece motorin litre fiyatı bu ay yüzde 23,4, benzin litre fiyatı ise yüzde 7 zamlandı.

k443-4.jpg

SON DAKİKA! MOTORİNE DEV İNDİRİM

Son dakika indirim haberi... Brent petrolün 6 haftanın zirvesinden gerilemesi ile indirim beklentisi oluşmuştu. Araç sahiplerini sevindiren haber geldi. Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere motorinin litre fiyatına 2 lira 13 kuruş düştü. Son 1 haftada 5 lira 41 kuruş artan motorinin litresi 28 lira seviyelerinden tekrar 26 lira seviyelerine geriledi.

MOTORİNİN LİTRESİ KAÇ LİRA OLDU?

İndirimin ardından motorinin litresi İstanbul'da 26 lira 41 kuruşa, Ankara'da 26 lira 52 kuruşa, İzmir'de ise 26 lira 54 kuruşa geriledi.

13 EKİM 2022 PERŞEMBE GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Brent petroldeki düşüşle birlikte azda olsa bir indirim geldi. Gelen indirimle akaryakıt fiyatları yeniden değişti. Peki 13 Ekim 2022 benzin, LPG ve motorin fiyatları ne kadar oldu? Motorinin litresi kaç TL? Benzinin fiyatı bugün ne kadar? İşte 13 Ekim 2022 İstanbul, Ankara ve İzmir güncel benzin ve motorin fiyatları...

k434334-73.jpg

İSTANBUL BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI NE KADAR?

Anadolu yakasında benzin:20.63 TL

Anadolu Yakası'nda motorin (mazot): 26,36 TL

Anadolu Yakası'nda LPG: 10,73 TL

Avrupa Yakası'nda benzin: 20.60 TL

Avrupa Yakası'nda motorin: fiyatı 26,35 TL

Avrupa Yakası'nda LPG: 10,98 TL

ANKARA BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

Benzin: 20.76 TL

Motorin: 26,48 TL

LPG: 11 TL

İZMİR GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Benzin: 20.74 TL

Motorin: 26,50 TL

LPG: 10,73 TL

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN