Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan 'spekülatif yoruma itibar edilmemesi' çağrısı: 'Zenginlere vergi affı gündeme hiç gelmedi'

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan 'spekülatif yoruma itibar edilmemesi' çağrısı: 'Zenginlere vergi affı gündeme hiç gelmedi'

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sosyal medyada isim ve kaynak ortaya konmadan yapılan temelsiz açıklamalara ve spekülatif yorumlara itibar edilmemesi çağrısı yaptı. Yılmaz, 'Zenginlere vergi affı'nın hiçbir aşamada gündeme dahi gelmediğini öne sürdü.

Bakan Mehmet Şimşek'in vergi politikaları nedeniyle istifa etmek istediği iddialarına bir cevap da Cevdet Yılmaz'dan geldi. Yılmaz, “Zenginlere vergi affı”nın hiçbir aşamada gündeme dahi gelmediğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz X hesabından yaptığı açıklamada, "Hükümetimiz, resmi politika belgelerinde veya yetkililerce yapılan açıklamalar ile izleyeceği politikaları ve kapsamlı etki değerlendirmeleri sonrasında aldığı kararları şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşmaktadır" dedi.

Yılmaz şöyle devam etti:

"Meclis’imizden geçen son vergi paketi de bu aşamalardan geçerek teklif halini almış ve Meclis’imizin taktiri ile yasalaşmıştır.

Bu süreçlerde “zenginlere vergi affı” hiç bir aşamada gündeme dahi gelmemiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızın vergi paketi hususunda tercihleri tam aksine net bir şekilde geniş kesimlerinden yana, çok kazanandan çok almayı öngören bir yaklaşım ile çalışmaların yapılması yönünde olmuştur.

Aziz milletimiz Sayın Cumhurbaşkanımızı da bu yalanları yaymaya çalışanları da gayet iyi tanımaktadır."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN