Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: OVP'yi eylülde güncelleyeceğiz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: OVP'yi eylülde güncelleyeceğiz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Eylül ayında Cumhurbaşkanımızın onayıyla Orta Vadeli Program'ı güncelleyip kararlı bir şekilde uygulamaya devam edeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde muhabirlerin sorularını yanıtlayarak, Orta Vadeli Program'da (OVP) güncelleme yapılacağını duyurdu. Yılmaz, temel politikaların korunacağını ancak dünyadaki ve Türkiye'deki gelişmeler göz önünde bulundurularak makroekonomik çerçevede revizyonlar yapılacağını belirtti.

'ENFLASYONU DÜŞÜRME HEDEFİMİZ GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE KORUNUYOR'

Cevdet Yılmaz, Orta Vadeli Program'ın güncellenmesine ilişkin yaptığı açıklamada, "Temel çerçevemiz değişmiyor, temel politikamız belli. Geçen yıl ilan ettiğimiz ana çerçeveye bağlıyız. Özellikle enflasyonu düşürme temel hedefi güçlü bir şekilde korunuyor. Ancak, bu arada dünyada ve Türkiye'de gelişmeler oldu, değişmeler oldu. Bunları dikkate alarak Orta Vadeli Program'ı güncellemiş olacağız. Özellikle makroekonomik çerçeve güncellenecek; rakamlar, dünyadaki ve Türkiye'deki gerçekleşmelere, projeksiyonlara bağlı olarak düzenlenecek" ifadelerini kullandı.

'YAPISAL REFORMLAR SÜRECEK'

Yılmaz, yapısal reformların devam edeceğini ve yeni ilavelerin olabileceğini vurguladı. "Yapısal reform bölümümüzde gerçekleşmeler var, devam edecekler var. Belki ilaveler olacak" diyen Yılmaz, bu reformların önemine dikkat çekti.

KATILIMCI BİR GÜNCELLEME SÜRECİ

Güncelleme sürecinin katılımcı bir şekilde gerçekleştirileceğinin altını çizen Yılmaz, "Bütün bakanlarımız kendi alanlarında; ilgililerle, STK'lerle, meslek kuruluşlarıyla, bu konuda fikri olan kesimlerle görüşmelerini yapacaklar. Sonbaharda, eylülde Cumhurbaşkanımızın onayıyla Orta Vadeli Program'ı güncellemiş olacağız. Kararlı bir şekilde de uygulamaya devam edeceğiz" dedi.

'ANA ÇERÇEVE DEĞİŞMİYOR'

Orta Vadeli Program'da ana çerçevenin değişmeyeceğini belirten Yılmaz, "Değişen şartlara göre güncelleyerek yolumuza devam edeceğiz. Kanun gereği eylülün ilk haftasını hedefliyoruz" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN