Şimşek'ten cari açık mesajı

Şimşek'ten cari açık mesajı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek "Aylık cari dengenin fazla verdiği haziranda yıllık açık 24,8 milyar dolar gerçekleşti. İkinci çeyrekte yıllık cari açığın milli gelire oranının yaklaşık yüzde 2,2’ye, üçüncü çeyrekte ise yüzde 2’nin altına gerilemesini bekliyoruz." açıklamasında bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, haziran ayında aylık cari dengenin fazla verdiğini ancak yıllık cari açığın 24,8 milyar dolar olarak gerçekleştiğini açıkladı. Şimşek, ikinci çeyrekte yıllık cari açığın milli gelire oranının yaklaşık yüzde 2,2’ye, üçüncü çeyrekte ise yüzde 2’nin altına gerilemesini beklediklerini belirtti.

İŞSİZLİK ORANI YÜZDE 9,2’YE YÜKSELDİ

Bakan Şimşek, programlarının dengelenme ve dezenflasyondaki olumlu sonuçlarının yanı sıra işgücü piyasasında kısa vadeli olumsuz etkiler gözlemlendiğini ifade etti. Haziran ayında işsizlik oranının yüzde 9,2’ye yükseldiğini, ancak bu yıl için Orta Vadeli Program'da (OVP) öngörülenden daha düşük ve tek haneli bir işsizlik oranı beklediklerini söyledi.

YAPISAL REFORMLARA VURGU

Kalıcı refah artışı sağlamak için programlarını kararlılıkla uyguladıklarını belirten Şimşek, işgücü piyasasının niceliği kadar niteliğinin de önemli olduğunun altını çizdi. Bu kapsamda, verimlilik artışına, beşeri sermayenin güçlendirilmesine ve dijital dönüşüme odaklanan yapısal reformlara ağırlık verdiklerini kaydetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN