Bakan şimşek duyurdu: Tahvillerde 35 ay sonra ilk

Bakan şimşek duyurdu: Tahvillerde 35 ay sonra ilk

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin 10 yıl vadeli dolar cinsi gösterge tahvili getirisinin Kasım 2021'den sonra ilk defa yüzde 7'nin altına indiğini belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye’nin dış borçlanma maliyetlerindeki gerilemeye dikkat çekti. Bakan Şimşek, 10 yıl vadeli ABD doları cinsi gösterge tahvil getirilerinin Kasım 2021’den bu yana ilk kez yüzde 7’nin altına düştüğünü belirtti. Bu gelişmenin, kararlılıkla uygulanan ekonomi programının bir sonucu olduğunu söyleyen Şimşek, programın makro finansal istikrarı güçlendirdiğini ve bu sayede risk priminin önemli ölçüde azaldığını kaydetti.

Resim

EKONOMİ PROGRAMININ ETKİLERİ

Şimşek, Türkiye’nin ekonomi programının, risk primini düşürerek dış borçlanma maliyetlerini önemli ölçüde azalttığını vurguladı. Risk primindeki bu düşüş, Türkiye’nin uluslararası piyasalarda daha düşük maliyetle borçlanmasını sağladı. Bakan Şimşek, maliyetlerdeki bu iyileşmenin, sadece kamu borçlanmasını değil, aynı zamanda özel sektörün dış finansmanını da olumlu etkilediğini ifade etti.

'HER GEÇEN GÜN DAHA DA OLUMLU'

Bakan Şimşek, önümüzdeki dönemde yapısal reformlarla bu kazanımların kalıcı hale getirileceğini belirtti. Risk priminin daha da iyileştirilmesi hedefiyle ekonomik reformların süreceğini vurgulayan Şimşek, Türkiye’nin uluslararası piyasalarda rekabet gücünü artırmayı amaçladıklarını söyledi. Bu kapsamda, uzun vadeli ekonomik büyüme ve finansal istikrarı sağlamak adına yapısal adımlar atılacağını dile getiren Şimşek, ekonomi programının sonuçlarının her geçen gün daha olumlu bir şekilde görüldüğünü ifade etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN