Ağustosta fiyatı en fazla artan ürünler belli oldu

Ağustosta fiyatı en fazla artan ürünler belli oldu

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, ağustos ayında tüketici fiyatlarında en dikkat çekici artış, yüzde 43,20 ile üniversite eğitiminde gerçekleşirken, hava yolu taşımacılığı ve şans oyunları da sırasıyla yüzde 41,56 ve yüzde 38,58 oranlarında yükseldi.

Ağustos ayında üniversite eğitimi, hava yolu ile yolcu taşımacılığı ve şans oyunları, tüketici fiyatlarında en yüksek artışı gösteren alanlar oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre, üniversite eğitimi fiyatlarında yüzde 43,20'lik bir artış yaşanırken, hava yolu ile yolcu taşımacılığı yüzde 41,56, şans oyunları ise yüzde 38,58 oranında zam gördü.

TÜİK'in verilerine göre, şehir gazı ve doğalgaz yüzde 27,64'lük artışla listede dördüncü sırada yer aldı.

Demir yolu ile şehir içi yolcu taşımacılığı yüzde 17,9, çay ve demlendirilen içecek çeşitleri ise yüzde 11,43 oranında fiyat artışı yaşadı. Yumurta, şekerleme ve otobüs yolculuğu gibi diğer kategorilerde de dikkat çeken fiyat artışları kaydedildi.

Ağustos ayında fiyatı en çok düşen ürünler ise taze meyveler oldu. Bu grupta yüzde 13,54 oranında bir fiyat düşüşü gözlemlendi. Patates ve yumru bitkiler yüzde 8,71, sebzeler ise yüzde 6,27 oranında gerileyen fiyatlarla tüketicilere yansıdı.

Et ürünleri arasında ise kümes hayvanları eti ve kuzu eti gibi ürünler fiyat düşüşü yaşadı; kümes hayvanları etinde yüzde 5,61, kuzu etinde yüzde 2,37'lik bir düşüş kaydedildi.

TÜİK'in tüketici fiyatları endeksine göre, ağustosta aylık bazda fiyatları en fazla artan ürünler ile bunların bir önceki aya göre değişim oranları şöyle:

Değişim Oranı (%)
Üniversite eğitim43,20
Hava yolu ile yolcu taşımacılığı41,56
Şans oyunları38,58
Şehir gazı ve doğalgaz27,64
Demir yolu ile şehir içi yolcu taşımacılığı17,9
Çay ve diğer demlendirilen içecek çeşitleri11,43
Şekerlemeler, çikolata ve kakao ürünleri9,62
Otobüs ile şehir içi yolcu taşımacılığı7,61
Gerçek kira7,38
Yumurta ve yumurta ile ilgili ürünler5,62

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN