6 Ağustos 2024 güncel akaryakıt fiyatları açıklandı: Benzinde indirim var!

6 Ağustos 2024 güncel akaryakıt fiyatları açıklandı: Benzinde indirim var!

Akaryakıt fiyatlarındaki son gelişmeler yakından takip ediliyor. Araç sahiplerine sevinçten havaları uçuracak haber geldi. 6 Ağustos 2024 tarihi itibariyle geçerli olacak benzin indirimi gece yarısı itibariyle pompalara yansıdı. İşte güncel akaryakıt fiyatları…

Türkiye'deki milyonlarca araç sahibi güncel akaryakıt fiyatlarını yakından takip ediyor. Bu gece yarısından itibaren pompa fiyatlarına yansıyan benzin indirimi araç sahiplerinin yüzünü güldürdü. Gün aydınlanır aydınlanmaz soluğu akaryakıt istasyonlarında alan araç sahipleri indirimli akaryakıtın tadını çıkarıyor. İşte güncel akaryakıt fiyatları…

MOTORİNE İNDİRİM GELDİ Mİ?

Akaryakıt fiyatlarını takip eden vatandaşlar motorin grubunda indirim olup olmadığını merak ediyor. Yapılan son açıklamalar doğrultusunda motorun grubunda fiyat değişikliği olmadığı aktarıldı. Güncel fiyatlar doğrultusunda rakamlar şu şekildedir:

  • İstanbul'da motorin litre fiyatı 43,64 liradan satılıyor.
  • Benzinin litresi ise ortalama 43,51 satılıyor.

akaryakit-indirim.jpg

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplamak için Gümrüksüz Rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payı eklenmektedir. Bu doğrultuda KDV hariç rafine satış fiyatı ortaya çıkıyor.

Gümrüksüz Rafineri Fiyatı Hesaplarken Akdeniz Tire İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru baz alınmaktadır. Bu doğrultuda belirli bir fiyat değişimi farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı ortaya çıkmaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN