Yemen açıklarında göçmen teknesi faciası: 41 kişi hayatını kaybetti

Yemen açıklarında göçmen teknesi faciası: 41 kişi hayatını kaybetti

Yemen açıklarında göçmen teknesinin alabora olması sonucu 41 kişinin yaşamını yitirdiği, 4 kişinin ise kurtarıldığı bildirildi.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) tarafından yapılan açıklamaya göre, dün gece Taiz kenti açıklarında, düzensiz göçmeni taşıyan bir tekne şiddetli rüzgar ve aşırı kalabalık nedeniyle alabora oldu. Yemen açıklarında 45 kişiyi taşıyan göçmen teknesinin alabora olması sonucu 41 kişinin hayatını kaybettiği, 4 kişinin kurtarıldığı belirtildi.

Kurtarılan kişilere destek sağlamak amacıyla Uluslararası Göç Örgütü (IOM) ile iş birliği yapıldığı ifade edildi.

2014 YILINDAN BU YANA 860 GÖÇMEN HAYATINI KAYBETTİ

Her yıl binlerce Afrikalı göçmen, Körfez ülkelerine ulaşmak için Yemen üzerinden deniz yoluyla geçmeye çalışıyor. Geçtiğimiz ay, Somali’den hareket eden ve 260 göçmen taşıyan bir tekne Yemen açıklarında alabora olmuş, en az 49 kişi hayatını kaybetmiş ve 140 kişi kaybolmuştu.

Uluslararası Göç Örgütü’nün verilerine göre, 2014 yılından bu yana Doğu Afrika ve Afrika Boynuzu'ndan Körfez ülkelerine uzanan güzergah üzerinde toplam bin 860 göçmen hayatını kaybetmiş veya kaybolmuş durumda.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN