Ünlü oyuncuyu katleden 4 cani tutuklandı

Ünlü oyuncuyu katleden 4 cani tutuklandı

Los Angeles emniyeti, Mayıs ayında vurularak hayatını kaybeden ünlü oyuncu Johnny Wactor cinayetiyle ilgili olarak dün öğleden sonra dört kişiyi gözaltına aldığını açıkladı.

Los Angeles polisi, Mayıs ayında meydana gelen ve eski "General Hospital" oyuncusu Johnny Wactor'un hayatını kaybettiği silahlı saldırıyla ilgili olarak tutuklamalar yapıldığını açıkladı. Perşembe günü yapılan açıklamada, zanlıların 18 yaşındaki Robert Barceleau, 18 yaşındaki Leonel Gutierrez, 18 yaşındaki Sergio Estrada ve 22 yaşındaki Frank Olano olduğu belirtildi.

Barceleau, Gutierrez ve Estrada cinayet suçlamasıyla gözaltına alınırken, Olano suçun işlenmesine yardım etmekle suçlanarak tutuklandı. Her bir zanlı, 2 milyon dolarlık kefalet karşılığında tutuklu kalacak.

Los Angeles Belediye Başkanı Karen Bass, olayla ilgili yaptığı açıklamada, “LAPD’ye bu davada gösterdikleri işbirliği ve çaba için teşekkür ediyorum. Angelenos’u güvende tutmak ve şiddet mağdurlarına adalet getirmek için çalışmalarını sürdürüyorlar. Şimdi bu vahşi ve korkunç eylemi gerçekleştirenlerin tam olarak hesap vermesini sağlamalıyız” dedi.

Tutuklamalar, Wactor’un arkadaşları ve ailesinin, aktörün ölümünden sorumlu olan kişilerin bulunması için halktan yardım talep ettiği bir basın toplantısının düzenlenmesinden sadece birkaç gün sonra gerçekleşti.

Wactor’un annesi Scarlett Wactor, tutuklamaların ardından temkinli bir iyimserlik hissettiğini belirtti: “Çok heyecanlandım ama ihtiyatlıyım. Henüz ön duruşmalar yapılmadı.”

Eski “General Hospital” yıldızı olan 37 yaşındaki Johnny Wactor, 25 Mayıs’ta Los Angeles şehir merkezinde silahla vurularak öldürülmüştü. Barmenlik yaptığı iş yerindeki vardiyasını bitirdikten sonra arabasına doğru yürüyen Wactor, zanlıların katalitik konvertörünü çalmaya çalıştıkları sırada vurulmuştu.

Yaklaşık bir hafta önce, LAPD dedektifleri, cinayetle ilgili üç zanlı ve bir araca ait güvenlik görüntülerini kamuoyuyla paylaşarak yeniden bilgi talebinde bulunmuştu. Ancak, aylar geçmesine rağmen zanlılar hakkında bilgi bulunamaması, Wactor’un ailesi, arkadaşları ve topluluk üyeleri arasında büyük bir hayal kırıklığı yaratmıştı.

ARKADAŞLARI YÜRÜYÜŞ DÜZENLEMİŞTİ

Haziran ayında Wactor’un arkadaşı Micah Parker, arkadaşının ölümüne dikkat çekmek amacıyla Los Angeles şehir merkezinde bir yürüyüş düzenlemişti. Parker, “Herhangi bir bilgiye sahip olan herkesin öne çıkmasını istiyoruz” dedi.

Grup, olayın gerçekleştiği yerin yakınında yürüyüşe başlamış ve Los Angeles Belediye Binası'na kadar devam ederek kentteki şiddet ve suçlara karşı seslerini yükseltmişti. Parker, “Belediye başkanımızın, savcılarımızın, şehir meclis üyelerimizin en azından bir sorun olduğunu kabul etmelerini ve böylece daha güvenli sokaklar için çözüm üretebilmemizi istiyoruz” dedi.

Zanlılardan Olano’nun, cinayetten önce sabıka kaydı olduğu ve vandalizm suçundan şartlı tahliye cezası aldığı bildirildi. Polis, Johnny Wactor’un öldürülmesinden önce de Gutierrez’i 19 Temmuz’da vandalizm suçlamasıyla tutuklamıştı.

Barceleau ise, cinayetin ardından iki kez tutuklandı: Olaydan 11 gün sonra yarı otomatik tüfekle işlenen bir saldırı nedeniyle ve Temmuz ayında bir başka hafif suç nedeniyle gözaltına alınmıştı. Hafif suç nedeniyle serbest bırakılan Barceleau, silahla saldırı suçlamasıyla kefaletle serbest bırakılmıştı.

ANNESİNDEN ADALET ÇAĞRISI

Wactor’un annesi Scarlett Wactor, zanlıların daha önceki suçlardan serbest bırakılmasına öfkesini dile getirdi. “Bu adamlar çok cesur,” dedi Scarlett Wactor. “Yasa, onların kendilerini yasaların üzerinde görmelerine izin verdi... Çok minnettarım ve önceki suçlarının da şimdi işlenen suçların üzerine eklenmesini umuyorum.”

Scarlett Wactor, savcıların en ağır cezaları talep etmesini umduğunu belirtti: “Onlar, oğlumun sahip olmadığı bir şansa sahip oluyorlar. Hak etmedikleri bir havayı soluyorlar... Eğer idam cezası mümkün olsaydı, bu benim için harika olurdu.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN