Suikasta uğrayan Slovakya Başbakanı görevine döndü: Hayatta kaldığım için üzgünüm ama...

Suikasta uğrayan Slovakya Başbakanı görevine döndü: Hayatta kaldığım için üzgünüm ama...

15 Mayıs'ta suikasta uğrayan Slovakya Başbakanı Robert Fico tedavinin ardından görevine başladı. Fico, "Sevgili ilerici liberal medya ve muhalefet, hayatta kaldığım için üzgünüm ama geri döndüm" dedi.

15 Mayıs'ta uğradığı silahlı saldırıda ağır yaralanan Slovakya Başbakanı Robert Fico, tedavisinin ardından görevine döndü.

Resmi Facebook hesabında çalışma masasında çektirdiği bir fotoğrafı paylaşan Fico, "Sevgili ilerici liberal medya ve muhalefet, hayatta kaldığım için üzgünüm ama geri döndüm." dedi.

NE OLMUŞTU?

Fico, başkent Bratislava’ya yaklaşık 200 kilometre uzaklıktaki Handlova kasabasında düzenlenen Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrasında kendisini binanın önünde bekleyenleri selamladığı sırada silahlı saldırıya uğramıştı.

Ülke basınında, saldırıyı 71 yaşındaki sol görüşlü Slovak vatandaşı Juraj C'nin hükümetin politikalarını beğenmediği için düzenlediği belirtilmişti.

Vücuduna birden fazla mermi isabet eden Fico, acil müdahalede bulunmak ve zaman kaybetmemek amacıyla Banska Bystrica eyaletindeki Roosevelt Hastanesi'ne ambulans helikopterle sevk edilmişti.​​​​

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN