Quentin Tarantino set kazasında Alec Baldwin'i suçladı

Quentin Tarantino set kazasında Alec Baldwin'i suçladı

Ünlü yönetmen Quentin Tarantino, üç yıl önce 'Rust' filminin setinde yaşanan trajik olayda görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'in ölümüne neden olan Alec Baldwin'i suçlu bulduğunu açıkladı. Baldwin'in geçtiğimiz günlerde beraat etmesinin ardından gelen bu açıklama, sinema dünyasında yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.

Yönetmen Quentin Tarantino, 2021 yılında 'Rust' filminin setinde yaşanan trajik olayda görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'in ölümüne ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Daha önce Alec Baldwin'i suçlayan Tarantino, bu kez olayda asıl sorumluluğun silah sorumlusu Hannah Gutierrez-Reed'e ait olduğunu savundu.

Tarantino, bir podcast programında yaptığı açıklamada, "Silah sorumlusunun silaha gelinceye kadar olan her şeyden yüzde 90 sorumlu olduğunu söyleyecek kadar adil olduğumu düşünüyorum. Ama oyuncu da yüzde 10 sorumludur. Bir dereceye kadar sorumluluk ortağısınız" dedi. Yönetmen, oyuncuların sahnelerde silah kullanmadan önce, silahlarını kişisel olarak incelemeleri gerektiğini vurgulayarak Baldwin'i de sorumlu tuttu.

Tarantino'nun bu açıklamaları, sinema dünyasında yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. Daha önce Baldwin, olayın tamamen bir kaza olduğunu ve kendisinin hiçbir kasıtının olmadığını savunmuştu. Tarantino'nun ise olayı farklı bir perspektifte değerlendirmesi, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.

NE OLMUŞTU?

Ekim 2021'de 'Rust' filminin setinde ölümcül bir kaza yaşanmıştı. Alec Baldwin, silahlı sahnenin provası sırasında elindeki silahı ateşlemiş, isabet ettiği görüntü yönetmeni Halyna Hutchins hayatını kaybetmişti. Filmin yönetmeni Joel Souza ise yaralanmıştı.

Baldwin, kasıt olmadan ölüme sebebiyet verme suçlamasıyla yargılanmış, dava temmuz ayında düşmüştü. Setin silah sorumlusunun Hannah Gutierrez-Reed olduğu ve gerçek mermileri tespit edebilecek standart güvenlik protokollerini atladığı gerekçesiyle "kasıtsız insan öldürme" suçlamasından suçlu bulunmuş ve 18 ay hapis cezası almıştı. Gutierrez-Reed, olayla ilgili kanıtlarla oynama suçlamasından ise beraat etmişti.

Alec Baldwin, 19. yüzyıl kovboy filmi olan 'Rust'ta hem başrol oynamış hem de filmin yapımcılığını üstlenmişti. Mahkeme kayıtlarına göre, Baldwin’e silahı yönetmen yardımcılarından biri vermiş ve dolu olmadığını belirtmişti. Dave Halls isimli yönetmen yardımcısı da silahın gerçek mermi içerdiğini bilmediğini ifade etmişti. Halls’a silahı, setin silah sorumlusunun verdiği biliniyor. Gerçek merminin sete nasıl girdiği, polis soruşturmasının merkezinde yer almıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN