Nijerya'da bir okul binası çöktü; 8'i öğrenci olmak üzere 12 kişi öldü

Nijerya'da bir okul binası çöktü; 8'i öğrenci olmak üzere 12 kişi öldü

Nijerya'nın Plateau eyaletindeki bir okul binası çöktü; faciada 8'i öğrenci olmak üzere 12 kişi hayatını kaybetti.

Nijerya'da bir okul binasının kısmen çökmesi sonucu birçok öğrenci hayatını kaybetti. Nijerya'nın Plateau eyaletinin başkenti Jos'taki Saint Akademi, henüz belirlenemeyen bir nedenle çöktüğü açıklanan okul ile ilgili yeni gelişmeler gelmeye devam ediyor.

Binada yaklaşık 200 öğrenci ve öğretmenin bulunduğunu söyleyen Okul Müdürü Daoramola Ekundayo, "Bu üzücü ve talihsiz bir olaydır. Bina çöktüğünde 3'üncü sınıf öğrencileri sınavdaydı" dedi.

okul.jpeg

ENKAZ ALTINDAKİ KURTARMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

İlk belirlemelere göre, enkaz altında kalan 8 öğrenci ve 4 öğretmenin cansız bedenine ulaşıldı. Enkaz altındakilerin kurtarılması için çalışmalar sürüyor.

Yerel halka göre, bu olay üç günlük şiddetli yağmurlardan sonra meydana geldi. Bina çökmeleri maalesef Nijerya gibi Afrika'nın en kalabalık ülkesinde yaygın olarak görülüyor; bu durum, yapı standartlarının gevşek uygulanmasından, ihmalden ve düşük kaliteli malzemelerin kullanılmasından kaynaklanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN