Libya Deniz Harp Okulu Komutanı Milad silahlı saldırıda öldürüldü

Libya Deniz Harp Okulu Komutanı Milad silahlı saldırıda öldürüldü

"El Bidca" lakabıyla tanınan Deniz Harp Okulu Komutanı Abdurrahman Milad, aracına düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybetti.

Libya'nın başkenti Trablus'ta Deniz Harp Okulu Komutanı Abdurrahman Milad, aracına düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybetti. Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre, "El Bidca" lakabıyla bilinen Milad, Trablus'un batı kesiminde gerçekleşen saldırıda makineli tüfeklerle açılan ateş sonucu yaşamını yitirdi. Saldırganların kimlikleri henüz tespit edilememiş olup, olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı.

'BİRÇOK DÜŞMANI BULUNUYOR'

Milad'ın öldürülmesinin ardından, Milad'ın birçok düşmanı bulunduğu ve destekçileri tarafından toplanmaların başladığı bildirildi. Güvenlik kaynakları, bu durumun gerilimi artırabileceği konusunda uyarıda bulundu. Libya Devlet Yüksek Konseyi Başkanı Halid el-Mişri, sosyal medya hesabından Milad için taziye mesajı yayımlayarak, suikastı düzenleyenlerin bir an önce yakalanıp adalete teslim edilmesi çağrısında bulundu.

Abdurrahman Milad, uluslararası alanda tartışmalı bir figür olarak biliniyor. 2017'de Birleşmiş Milletler (BM) tarafından yayınlanan bir raporda, Milad'ın Libya Sahil Güvenliği'nden eski bir yetkiliyle birlikte mültecileri taşıyan bir teknenin batırılması olayına karıştığı belirtilmişti. 2018 yılında BM Güvenlik Konseyi tarafından yayımlanan bir rapor ise Milad'ın insan kaçakçılığı oluşumlarına öncülük ettiği ve göçmenlere işkence yaparak insan hakları ihlallerine karıştığını vurgulamıştı.

Libya hükümetine bağlı İçişleri Bakanlığı, Milad'ı ve beraberindeki kişileri Ekim 2020'de Trablus'ta gözaltına almıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN