İrlanda eski Başbakanı Bruton 76 yaşında hayatını kaybetti

İrlanda eski Başbakanı Bruton 76 yaşında hayatını kaybetti

İrlanda eski Başbakanı John Bruton'un uzun bir hastalığın ardından 76 yaşında hayatını kaybettiği bildirildi. Bruton, 1994'ten 1997'ye kadar merkez sağ Fine Gael partisinin başkanı olarak başbakan olarak görev yapmış, İngiltere ve Kuzey İrlanda'daki siyasi gruplarla yapılan müzakerelerde önemli bir rol oynamıştı.

Ailesi, Kuzey İrlanda'yla 1998'de imzalanan barış anlaşmasının temellerinin atılmasına yardımcı olan ve daha sonra Avrupa Birliği'nin Washington Büyükelçisi olarak görev yapan İrlanda eski Başbakanı John Bruton'un uzun bir hastalığın ardından hayatını kaybettiğini bildirdi.

Reuters’ta yer alan habere göre, 76 yaşındaki Bruton 1994'ten 1997'ye kadar merkez sağ Fine Gael partisinin başkanı ve başbakan görevlerini üstlenmişti. Bruton İngiltere ve Kuzey İrlanda'daki siyasi gruplarla yapılan müzakerelerde önemli bir rol oynamıştı.

Çalışma, halefi Bertie Ahern tarafından imzalanan 1998 Hayırlı Cuma Anlaşması'nın yapılmasına yardımcı olmuştu. Bruton ayrıca İrlanda'nın kurumlar vergisi oranını Avrupa'daki en düşük oranlardan birine düşürme kararı alarak 1990'ların sonlarında Celtic Tiger ekonomik devrimini körüklemeye yardımcı olmuştu.

Ailesi yaptığı açıklamada, Bruton'un "Uzun süren bir hastalığın ardından bu sabah erken saatlerde, sevgi dolu ailesiyle birlikte Dublin'deki Özel Mater Hastanesinde huzur içinde öldüğünü" ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN