İngiltere'de Polis memuru hakkında soruşturma başlatıldı

İngiltere'de Polis memuru hakkında soruşturma başlatıldı

İngiltere'de gözaltına alınan bir kişiyi kafasından tekmeleyen polis memuru hakkında soruşturma açıldı. Olay, güvenlik kameraları tarafından kaydedildi ve görüntüler sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Söz konusu polis memurunun davranışları, kamuoyunda ciddi tepkilere yol açarken, yetkililer olayla ilgili detaylı bir inceleme başlattıklarını duyurdu.

İngiltere'nin Manchester Havalimanı'nda gözaltı işlemi sırasında yerde yatan bir kişinin yüzüne ve kafasına tekme atan polis memuru hakkında cezai soruşturma başlatıldı. Olay, havalimanı güvenlik kameraları tarafından kaydedildi ve geniş çapta tepki topladı. Yetkililer, söz konusu polis memurunun davranışlarını incelemek üzere detaylı bir soruşturma yürütüyor.

Ülkede polis teşkilatlarının eylemlerini denetleyen ve şikayetleri inceleyen "Bağımsız Polis Davranış Ofisinden (IOPC)" yapılan yazılı açıklamada, polis memuruna güç kullanımı dahil mesleki standartları ihlal ettiği iddiasıyla görevi kötüye kullanma suçundan soruşturulduğunu bildiren disiplin tebligatının gönderildiği bildirildi.

Açıklamada, tebligatın mutlak cezayla sonuçlanacağı anlamına gelmediği, soruşturma sonunda konunun karar için Kraliyet Savcılığına sevk edilip edilmeyeceğine ve polisin disiplin soruşturmasına tabi tutulup tutulmayacağına karar verileceği kaydedildi.

"MÜMKÜN OLAN EN KISA SÜREDE POLİS MEMURUYLA GÖRÜŞECEĞİZ"

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen IOPC Bölge Direktörü Catherine Bates, mümkün olan en kısa sürede polis memuruyla görüşeceklerini duyurdu.

Olaya karışanlardan biri ve aile üyeleriyle bir araya geldiğini belirten Bates, soruşturma ilerledikçe bu kişileri ve Manchester Polisini bilgilendirmeyi sürdüreceklerini bildirdi.

Bates, aynı anda ikinci olaya karışan diğer kişiyle de en kısa zamanda görüşeceğini kaydederek, "Aileler, benden barış çağrılarını yinelememi ve bu olayın sonucu olarak herhangi şiddet eylemine göz yummadıklarını vurgulamamı istedi." ifadelerini kullandı.

IOPC Bölge Direktörü Bates, endişeleri dinlemek ve kuruluşun süreçteki rolünü açıklamak üzere Rochdale bölgesindeki bir dizi toplum lideriyle de bir araya geleceklerini ifade etti.

POLİS ŞİDDETİNE MARUZ KALANLARIN MÜSLÜMAN OLMASI TEPKİ ÇEKTİ

Manchester Havalimanı'nda bir polisin, elleri yanda olacak şekilde yerde yüzükoyun yatan kişinin kafasını ve yüzünü defalarca tekmelediğini gösteren görüntüler, olaydan bir gün sonra 24 Temmuz'da sosyal medyada dolaşıma girmişti.

Havalimanında çıkan arbede nedeniyle gözaltı işlemi uygulayan polisin elektroşok silahlarını da çektiği olayda gözaltına alınan kişiye polisin hem tekme attığı hem de ensesine dirseğiyle vurduğu görülmüştü.

Olayın ardından Manchester Polisinden yapılan ilk açıklamada, bir kişiyi gözaltına almak isteyen memurların saldırıya uğradığı, bunun üzerine 4 kişinin silahlı polislerce gözaltına alındığı belirtilmişti. Bu polislerin silahlarının alınması riskiyle de karşı karşıya kaldıkları ifade edilen açıklamada, Mesleki Standartlar Müdürlüğü tarafından konunun incelendiği duyurulmuştu.

Polis şiddetine maruz kalan kişilerin Müslüman olması nedeniyle İngiltere'deki çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve tanınmış kişiler tepki açıklaması yapmıştı.

Manchester Polisinden daha sonra yapılan açıklamada, söz konusu polis memurunun açığa alındığı belirtilerek, insanların hissettiği büyük endişe ve kaygıyı anladıkları ifade edilmişti.

Polis şiddetine maruz kalan kişinin avukatı Ahmet Yakup da dün Rochdale Polis Karakolu önünde yaptığı açıklamada, olayın ardından çekilen tomografide müvekkilinin beyninde kist olduğunun tespit edildiğini söylemişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN