Hindistan'da ayin sırasında izdiham: 116 ölü

Hindistan'da ayin sırasında izdiham: 116 ölü

Hindistan'da düzenlenen "satsang" adlı toplu dua etkinliğinde izdiham yaşandı. İlk belirlemelere göre, izdihamda çoğunluğu kadın 116 kişi hayatını kaybetti. Yaralılar hastanelere kaldırılırken, ölenler arasında çocukların da bulunduğu bildirildi.

Hindistan'ın Uttar Pradeş'in Hathras bölgesinde yer alan Sikandara Rau kasabasında düzenlenen "satsang" adlı toplu dua etkinliği sırasında izdiham yaşandı.

116 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

NDTV kanalının haberine göre; Hathras bölgesi yetkililerinden Ashish Kumar, sağlık kurumlarından alınan bilgilere göre, meydana gelen izdihamda aralarında çocukların da bulunduğu 116 kişinin hayatını kaybettiğini, yaralıların da hastaneye kaldırıldığını belirtti.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, izdihamda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi.

Kıdemli polis memuru Rajesh Kumar ise izdihamda ölenler arasında çocukların da bulunduğunu belirtti.

'SON DERECE ÜZÜCÜ VE YÜREK PARÇALAYICI'

Uttar Pradesh Eyalet Başkanı Yogi Adityanath, izdihamda ölenlerin ailelerine başsağlığı diledi ve "Hathras ilçesinde meydana gelen talihsiz kazada can kaybı son derece üzücü ve yürek parçalayıcıdır." dedi.

İzdihamın neden yaşandığı henüz bilinmezken, yetkililer olayla ilgili soruşturma başlattı.

Hindu inancında satsang törenleri, ruhsal eğitim ve aydınlanma amacıyla çok sayıda insanın bir araya gelmesi ile yapılıyor. Hindistan’da küçük alanlarda gerçekleştirilen kalabalık ayinlerde güvenlik tedbirlerine uyulmaması nedeniyle benzer facialar yaşanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN