Haniye'nin öldürülmesiyle ilgili oğlu konuştu: Babamın kanı Gazze'deki çocukların kanından daha değerli değil

Haniye'nin öldürülmesiyle ilgili oğlu konuştu: Babamın kanı Gazze'deki çocukların kanından daha değerli değil

Hamas lideri İsmail Haniye'nin, Cumhurbaşkanı seçilen Masoud Pezeshkian'ın göreve başlama törenine katılmak için gittiği İran’ın başkenti Tahran’da öldürülmesinin yankıları devam ediyor. Haniye'nin en büyük oğlu Abdusselam Haniye, babasının kanının Gazze'deki çocukların kanından daha değerli olmadığını söyledi.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin en büyük oğlu Abdusselam Haniye babasının suikastle öldürülmesinin ardından ilk kez konuştu. Abdusselam, "İşgalcilere 'ne kadar öldürürseniz öldürün, Filistin halkının yürüyüşünü ve devrimini durduramayacaksınız' diyoruz. Liderlere yönelik her suikast, halkımız ve İslam alemi için yeni bir devrimi canlandıracaktır." ifadelerini kullandı.

'GAZZELİ ÇOCUKLARIN KANINDAN DAHA KIYMETLİ DEĞİL'

Abdusselam, babası Haniye'nin kanının Gazzeli insanların, çocukların kanından; kendi gözyaşlarının da şehit ailelerinin gözyaşlarından daha kıymetli olmadığını söyledi.

Abdusselam sosyal medyada yayımlanan bir videoda da babasının vasiyetinin her zaman ulusal birlik, Gazze'ye yönelik saldırıları bitirmek ve halkı için zafer kazanmak olduğunu ifade etti.

Abdusselam, şunları kaydetti:

"Onun kanı ne halkımızın kanından, ne de bir annenin şehit oğlu için döktüğü gözyaşından daha kıymetlidir. Babam çocukluğundan beri direnişin, devrimin, mücadelenin yolunu tuttuğu için gece gündüz şehitlik peşindeydi."

Babasının çok sayıda suikast girişimine maruz kaldığını ancak bunlardan kurtulduğunu hatırlatan Abdusselam, babasının hayatının, cihat ve direniş yolunda çalışmakla geçtiğini aktardı.

Ayrılığın zor olduğunu ancak bunun en hayırlı ayrılık olduğunu söyleyen Abdusselam, "Heniyye'nin oğulları ve torunları 7 Ekim'de İsrail'in burnunu yere sürttü ve Heniyye’nin halkı, tarihin en büyük katliamında dimdik ayakta kaldı." diyerek duygularını dile getirdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN