Haniye'nin öldürülmesinin ardından ABD'den ilk açıklama: Suikastle ilgimiz yok

Haniye'nin öldürülmesinin ardından ABD'den ilk açıklama: Suikastle ilgimiz yok

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, Hamas lideri İsmail Haniye'nin Tahran'da öldürülmesiyle ilgili açıklama yaptı. Blinken, Haniye suikastından önceden haberdar olmadıklarını ve ABD'nin suikastle ilgisi olmadığını söyledi.

Hamas lideri İsmail Haniye'nin öldürülmesinin ardından ABD'den ilk açıklama geldi. ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, "Raporları gördüm ve şu anda size söyleyebileceğim tek şey, hiçbir şeyin ateşkese ulaşmanın önemini azaltmayacağıdır. Bu da rehinelerin yararına, onları eve getirmenin bir göstergesidir. Aynı zamanda her gün korkunç acılar çeken Filistinlilerin, çocukların, kadınların, erkeklerin, Hamas'ın yarattığı bu çapraz ateşin arasında kalanların da yararına olduğu açıktır. Sadece Gazze'de değil, aslında tüm bölgede işleri daha iyi bir yola sokmaya çalışmak son derece yararlıdır. Çünkü şu anda Gazze'de olup bitenlere çok şey bağlı" ifadelerini kullandı.

HAMAS LİDERİ HANİYE'YE KANLI SUİKAST

Hamas lideri İsmail Haniye, yeni İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılmak için Tahran'daydı. İran Devrim Muhafızları Ordusu, bugün (31 Temmuz 2024) sabaha karşı yaptığı açıklamada, Haniye'nin, Tahran'da kaldığı konuta saldırı düzenlendiğini açıkladı.

İran ve Hamas, suikasttan İsrail'i sorumlu tutarken İsrailli olayla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı. Haniye, 6 Mayıs 2017'de Hamas Şura Konseyi tarafından Halid Meşal'in yerine Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı seçilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN