Filistinli Meram'ın Arap devletlerine isyanı: Acımız sizi mutlu mu ediyor?

Gazze’deki savaşı Ortadoğu’ya yaymaya çalışan İsrail, son vahşetini yerinden edilen sivillerin sığındığı Et-Tabiin okulunda sergiledi. En az 100 kişinin öldüğü bombardımana tanık olan Filistinli Meram’ın sözleri yaşanan soykırım travmasının derinliğini gösterdi. Tel Aviv’in katliamına sessiz kalan bölge ülkelerine ‘Arap devletleri bizi izliyor. Acı çekmemiz onları mutlu mu ediyor?’ tepkisini gösteren Meram ‘Son sözüm, sizi affetmeyeceğim’ dedi.

SİVİLLERİN SIĞINDIĞI OKULLARI VURUYOR

Gazze’deki soykırımda 40 bin kişiyi katleden İsrail, sınırları aşan suikastlarla ateşi bölgeye yaymaya çalışıyor. Gazze’de evlerini yıktığı iki milyona yakın sivili tekrar sürgüne zorluyor. Sığınak olarak kullanılan okulları ise ‘Hamas karargahı’ yalanıyla hedef alıyor. Et-Tabiin okuluna iki adet 900 kiloluk bomba ile düzenlenen saldırıda ise en az 100 kişi öldürüldü. Vahşete uluslararası camiadan da tepki geldi. BM ‘İsrail durdurulmalı’ derken, AB yaptırım işareti verdi. Ankara ‘İsrail insanlığa karşı yeni bir suç işledi’ dedi. Muhalefet ise kınamanın ötesine geçmeyen İslam başkentlerine tepki gösterdi.

SON SÖZÜM: SİZİ ASLA AFFETMEYECEĞİM

Et-Tabiin okulundaki katliama tanık olan Meram el-Cuğburi’nin ifadeleri ise başta İslam ülkesi liderleri olmak üzere devlet yöneticilerinin şapkasını önüne koyup düşünmesi gerektiğini gösterdi. Küçük kız gazetecilerin uzattığı mikrofona “Hepimiz yorgunuz, tükendik. Arap devletleri bizi izliyor. Acı çekmemiz onları mutlu mu ediyor? Çocuklar ölüyor. Elleri, bacakları, kafası kopmuş. Bunu gören Araplar ve yabancılar, çocuğunuz ölseydi sessiz kalır mıydınız? Dünyada ve ahirette sizi affetmeyeceğim. Rabbimden de affetmemesini isteyeceğim. Size söyleyeceğim son söz bu” dedi.

AB İSRAİL’E YAPTIRIMLARI ARTIK GÜNDEME ALMALI

Et-Tabiin okulundaki katliam, Tel Aviv’i silah ve diplomatik olarak destekleyen AB’nin de sabrını tüketti. Güvenlik Politikası Temsilcisi Josep Borrell, AB liderlerine yaptırım mesajı verdi. İsrailli bakanların Filistinlilere yönelik ‘sürgün edelim’, ‘aç bırakalım’ sözlerinin ‘savaş suçlarına teşvik’ olduğunu belirtti. ‘İsrail’e yaptırımlar gündemimizde yer almalıdır’ dedi.

SÜRGÜN YOLUNDA KATLİAM

Han Yunus’ta sürgün başlatan İsrail İHA’yla saldırdı, 18 sivil öldürüldü. Hamas ise 15 Ağustos’ta Doha’daki ateşkes-rehine görüşmelerine müzakereci gönderme kararını geri çekti. Arap Birliği ve BM’ye de acil toplanma çağrısı yaptı.

1308krt01a-tum.jpg

GAZZELİ KIZIN HAYKIRIŞI YÜREK DAĞLADI: SADECE İZLİYORSUNUZ SİZİ AFFETMEYECEĞİM

İsrail’in aylardır yürüttüğü insanlık dışı savaşın en büyük mağduru Gazzeli çocuklar da İslam dünyasının kayıtsızlığına isyan ediyor. İşgal ordusunun Et-Tabiin Okulu’nda 100 kişiyi katlettiği korkunç saldırıya tanıklık eden Filistinli bir genç kız, “Bütün çocuklar bütün gençler yorgun. Arap devletleri bizi izliyor. Tek bir şey söyleyeceğim, sizi affetmeyeceğim” ifadelerini kullandı.

İsrail, cumartesi günü Gazze kentinin doğusundaki Derec Mahallesi’nde yerinden edilmiş binlerce sivilin sığındığı Tabiin Okulu’nda benzeri görülmemiş bir katliama imza attı. Savaş uçaklarından atılan bombalar büyük bir yangına neden olurken cesetlerin çoğunun kol, bacak ve başlarının bedenlerinden ayrıldığı, bazılarının ise yanarak tamamen kömürleştiği görüldü. Sivil savunma ekipleri ile bölge halkının, yıkımın ortasında parça parça haldeki uzuvları toplamaya çalıştığı “korkunç” görüntüler kameralara yansıdı. Sosyal medyada yayınlanan bütünlüğünü yitirmiş ceset parçalarının, plastik poşetlerde toplandığı ve yaklaşık 70 kilogramlık her bir poşetin bir kişiye ait cenaze olarak sınıflandırıldığı görüntüler ise Filistinlilerin maruz kaldığı şiddet ve vahşetin ulaştığı seviyeyi gözler önüne serdi. Dünyanın kanını donduran, insanların izlemekte dahi zorlandığı okul katliamının tanığı Filistinli kız çocuğu Meram el-Cuğburi, yaşadığı dehşeti gözyaşları içinde anlattı. Annesinin seccade aradığı için namaza geç kaldığını, saldırının çok ani olduğunu ve aşağıya indiklerinde okulun içindeki mescidin tamamen alev aldığını gördüklerini söyleyen Meram, şöyle konuştu: “Babam, ağabeyim ve amcam şehit oldu. Kuzenimin kolları ve bacakları koptu. El-Ehli Baptist Hastanesi’ne götürdüler ve orada can verdi. Kardeşimin iki bacağı koptu, ‘yoruldum daha dayanamıyorum’ diyor. Okulda güven içinde yaşıyorduk, kimseye zararımız yoktu, bizden ne istediler.” Okuldaki mescidin her yerinde ceset parçaları ve kan gördüğünü anlatan Meram, “İnsanlar şehitleri çıkarmaya çalışıyordu. Çok şehit çıkardılar. İnşallah bizim yaşadığımız acıların aynısını onlar da yaşar.” dedi. İsrail’in, biricik babasını ondan aldığını dile getiren Meram, “Okulda düzenlenen Kur’an-ı Kerim ezber yarışması için bana ezber yaparsam 100 şekel vereceğini söylemişti, ama şimdi babam yok. Dayanağımız kalmadı, kimsemiz kalmadı. Ne para istiyoruz ne de başka bir şey, bize kaybettiklerimizi geri verin yeter.” dedi. Filistinli kız, Arap ülkelerine sitemini ise şu sözlerle dile getirdi: Sadece ben değil herkes yorgun. Bütün çocuklar bütün gençler yorgun. Yahudiler bize ne yapıyor. Arap devletleri bizi izliyor. Acı çekmemiz onları mutlu mu ediyor? Biz bıktık dünya, bıktık usandık. Sen, Ey Arap! Ne diyeceğimi bilmiyorum. Çocuklar enkaz altında ölüyor. Elleri kopmuş, bacakları kopmuş, kafası kopmuş. Bunu gören Araplar ve yabancılar, damarınızda nasıl bir kan dolaşıyor? Hangi topraktan yaratıldın? Kendi çocuğunuz ölseydi böyle sessiz kalır mıydınız? Tek bir şey söyleyeceğim, sizi affetmeyeceğim. Dünyada ve ahirette. Rabbimden dünyada ve ahirette sizi affetmemesini isteyeceğim. Size söyleyeceğim son söz bu”

İKİ GÜNDE ÜÇ KATLİAM: 148 ÖLÜ

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nde son 48 saatte düzenlediği saldırılarda 142 kişinin öldüğü, 150 kişinin yaralandığı bildirildi. Gazze’deki Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail’in Gazze Şeridi’ne 311 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi verildi. Açıklamada, İsrail ordusunun, Gazze Şeridi’nde son 48 saatte gerçekleştirdiği 3 katliamda 142 kişinin öldüğü, 150 kişinin yaralandığı belirtildi. İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 39 bin 897’ye, yaralı sayısının da 92 bin 152’ye yükseldiği kaydedildi. Ayrıca İsrail savaş uçaklarının 10 Ağustos’ta Gazze kentindeki Tabiin Okulu’nda gerçekleştirdiği katliamın kurbanlarından kimliği tespit edilemeyen ölü ve yaralıların bu sayıya ayıya dahil edilmediği aktarıldı. Açıklamada ayrıca hâlâ enkaz altında ve yol kenarlarında ölülerin bulunduğu ancak İsrail güçlerinin engellemesi nedeniyle sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığı yinelendi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN