En az 4 bin Ukraynalı mahkum orduya başvurdu

En az 4 bin Ukraynalı mahkum orduya başvurdu

Ukrayna, Rusya ile devam eden savaşta asker eksikliğini gidermek için mahkumların orduya katılma başvurularını kabul etmeye başladı. Şu ana kadar 4 binden fazla mahkum başvuru yaptı. Bu programa katılan mahkumların kalan cezaları affedilecek, ancak savaş bitene kadar ordudan ayrılamayacaklar.

Ukrayna, Batı ülkelerinden aldığı askeri ve maddi yardımların yanı sıra, asker sayısını artırmak için farklı yöntemler arayışında. Adalet Bakanlığı, şu ana kadar 4 bin 564 mahkumun orduya katılmak için başvurduğunu açıkladı. Başvuru yapan mahkumların sağlık kontrollerinden geçmesi ve başvurularının bir mahkeme tarafından onaylanması gerekiyor.

"10 BİN İLA 20 BİN MAHKUMUN ORDUYA KATILMASINI BEKLENİYOR"

Ukrayna Adalet Bakanı Denis Maliuska, askeri komutanlar arasında mahkumları orduya katmak için rekabet olduğunu belirtti. Maliuska, toplamda 10 bin ila 20 bin mahkumun orduya katılmasını beklediğini ve başvuranların büyük çoğunluğunun yaklaşık 2 ay içinde hizmete başlayacağını söyledi.

Bu teklifi kabul eden mahkumlardan biri olan Mykola Rybalka, Kiev bölgesindeki bir hapishanede 5 yıldır mahkum olduğunu ifade ederek, "Bir yılım kaldı ve savaşa gideceğim" dedi. Hırsızlık suçundan mahkum olan Rybalka, hapishane yıllarının kendisinde derin izler bıraktığını ve artık hiçbir şeyden korkmadığını belirtti.

Ancak, Ukrayna’da iki ya da daha fazla kişinin öldürülmesi, alkollü araç kullanarak adam öldürme, cinsel suçlar, vatana ihanet ve yolsuzluk gibi ağır suçlardan hüküm giymiş mahkumların askerlik yapması yasaklandı.

Rusya-Ukrayna Savaşı'nın başlarında, Rus paralı asker grubu Wagner, binlerce Rus mahkumu orduya almış ve hayatta kalanların cezalarının affedileceği vadedilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN