Çin'den vatandaşlarına 'İsrail'i terk edin' çağrısı

Çin'den vatandaşlarına 'İsrail'i terk edin' çağrısı

Çin, İsrail'deki vatandaşlarına güvenlik gerekçesiyle ülkeyi terk etme çağrısı yaptı. Tel Aviv Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, Çinlilerin en kısa sürede ülkelerine dönmeleri veya daha güvenli bölgelere taşınmaları istendi.

Ortadoğu'daki gerginliğin artmasıyla birlikte Çin, vatandaşlarının güvenliğini ön planda tuttu. Tel Aviv Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, İsrail'deki Çinlilerin ülkeyi terk etmeleri veya daha güvenli bölgelere yerleşmeleri yönünde uyarıda bulunuldu.

Çin'in Tel Aviv Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, İsrail-Lübnan sınırında askeri çatışmaların arttığı ve bu yüzden ülkedeki güvenlik durumunun "vahim, karmaşık ve tahmin edilemez" olduğu belirtildi.

Açıklamada, "İsrail'deki Çin vatandaşlarına en kısa sürede ülkelerine dönmeleri veya daha güvenli bölgelere yerleşmeleri çağrısında bulunuyoruz" ifadesine yer verildi. Çin, İsrail'in geçen ay Lübnan'a düzenlediği hava saldırılarının ardından vatandaşlarına bu ülkeyi terk etmeleri çağrısında bulunmuştu.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lin Cien, Büyükelçiliğin çağrısına dair sorusuna verdiği yanıtta, "Çin vatandaşlarının can güvenliğinin korunması, sorumluluğumuzdur" ifadesini kullandı.

İsrail ordusunun 20 Eylül'de Beyrut'un güneyine düzenlediği hava saldırısında 3'ü çocuk 7'si kadın 45 kişi hayatını kaybederken Hizbullah, aralarında üst düzey askeri komutanlarından İbrahim Akil'in de bulunduğu 15 mensubunun öldüğünü duyurmuştu.

Lübnan'da 17-18 Eylül tarihlerinde çağrı cihazları ile telsizlerin patlatılması ve ardından düzenlenen Beyrut saldırısında toplam 84 kişi hayatını kaybetmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN