Çin'deki patlamada bilanço arttı: Soruşturma başlatıldı

Çin'deki patlamada bilanço arttı: Soruşturma başlatıldı

Çin'de kızarmış tavuk satılan bir restoranda meydana gelen patlamada bilanço arttı. Yetkililer hayatını kaybedenlerin sayısının 7'ye yükseldiğini belirtirken, olayda yaralanan 27 kişinin 14'ünün hastaneden taburcu edildiğini ifade etti.

Çin'in başkenti Pekin yakınlarındaki Sanhe ilçesindeki yerel hükümet yetkilileri yaptıkları açıklamada, kızarmış tavuk satan bir dükkanda 7 kişinin hayatını kaybettiği ve 27 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan patlamanın nedeni hakkında soruşturma başlattıklarını söyledi.

Reuters’ta yer alan habere göre yetkililer, 14 kişinin hastaneden taburcu edildiğini ve ilk belirtilerin patlamaya gaz sızıntısının neden olduğunu orataya çıkardı.

Dün Çin'in kuzeyindeki Hebei eyaletindeki Yanjiao kasabasındaki kızarmış tavuk dükkanında meydana gelen patlama, devasa bir turuncu ateş topuna neden olmuştu. Patlama nedeniyle birçok bina ve araç hasar almıştı.

Yetkililer, olay yerindeki kurtarma çalışmalarının sona erdiğini, olay yerindeki temizliğin devam ettiğini ve soruşturmanın başladığını söyledi.

Geçtiğimiz yıl Başkan Şi Cinping, bir barbekü restoranında meydana gelen gaz patlamasında 31 kişinin ölmesinin ardından Çin genelinde bir güvenlik revizyonu emri vermişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN