Şerbetiyle iç baymayan tatlı tarifi: 3 malzemeli hamuruyla çok pratik, kıyır kıyır ağızda eriyor

Şerbetiyle iç baymayan  tatlı tarifi: 3 malzemeli hamuruyla çok pratik, kıyır kıyır ağızda eriyor

Mutfakta harikalar yaratmak için saatler harcamanıza gerek yok! Bugün sizlere, sadece üç malzemeyle kolayca hazırlayabileceğiniz ve adeta ağızda eriyen bir tatlı olan bulut tatlısının tarifini sunuyoruz. Bu tatlı, hem zamandan tasarruf sağlıyor hem de lezzetiyle büyülüyor. İşte detaylar...

Hafif, pratik ve sadece üç malzemeyle hazırlanan bir tatlı mı arıyorsunuz? İşte size bulut tatlısı! Bu eşsiz tatlı, mutfaklarda devrim yaratmaya aday. Özellikle zaman sıkıntısı çekenler ve tatlı krizine hızlı bir çözüm arayanlar için ideal bir tarif.

MALZEMELER

200 ml krema
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı un (250 ml)

Şerbeti için:
1 su bardağı + çeyrek bardak şeker
2 su bardağı su
Yarım su bardağı pekmez
1 dilim limon

maxresdefault.jpg

YAPILIŞI

  • Şerbeti için gerekli olan malzemeleri bir tencereye alın ve kaynamaya başladıktan sonra, 5 dakika daha kaynatın ve altını kapatıp soğumaya bırakın.
  • Hamuru için gerekli olan malzemeleri bir kaba alın, güzelce yoğurun.
  • Elinizi yağladıktan sonra cevizden biraz küçük olacak şekilde şekillendirip, yağlanmış bir fırın tepsisine dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üstleri kızaran ve kürdan testini geçene dek yaklaşık 30 dakika pişirin ve ardından soğumuş olan şerbeti sıcak tatlının üstüne gezdirin.
  • Bu şekilde arada ters çevirerek şerbeti çekip tamamen soğumasını bekleyin ve sonra Antep fıstığı serperek servis edin.

Afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN