Fırınla uğraşmanıza gerek yok! Malzemeleri karıştırın Airfryer’a atın: Limonlu kek hiç bu kadar lezzetli olmamıştı

Fırınla uğraşmanıza  gerek yok! Malzemeleri karıştırın Airfryer’a atın: Limonlu kek hiç bu kadar lezzetli olmamıştı

Artık mutfağımızın olmazsa olmazları arasında yer alan Airfyer’da neredeyse tüm tarifleri yapabiliyoruz. Peki, bu eşsiz mutfak aracında kek neden pişmesin? İşte, artık fırın kullanmanızı sonlandıracak Arifryer’da limonlu kek tarifi…

Mutfakta hem pratik hem de lezzetli tarifler pişirme imkanı sunan Airfryer’da pişireceğiniz limonlu kek, fırına göre daha hızlı ve enerji tasarruflu olmasının dışında, Airfryer’in sunduğu homojen pişirme özelliği sayesinde de kekin her bölümünün eşit şekilde pişmesini sağlayacak.

AİRFRYER’DA LİMONLU KEK TARİFİ

MALZEMELER

  • 250 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 250 gr toz şeker
  • 4 tane yumurta
  • 250 gr kendiliğinden kabaran un
  • 3 tane limon suyu
  • 3 tane limon kabuğu rendesi
  • 100 gr pudra şekeri

KENDİLİĞİNDEN KABARAN UN

Kendiliğinden kabaran un yapmak için 1 su bardağı un, 1,5 çay kaşığı kabartma tozu ¼ çay kaşığı tuzu bir araya getirerek iyice karıştırdıktan sonra tarifte kullanın.

YAPILIŞI

İlk olarak Airfryer kabınızı iyice yağlayan veya pişirme kağıdı serin. Uygun bir kaba tereyağı, toz şeker, yumurta, un, bir tutam tuz ve limon kabuğu rendesinin 3/2’sini koyarak karıştırın. Karışık açık bir renge gelene kadar 4-5 dakika kadar mikserle yüksek ayarda çırpın.

Airfryer’ı 160 derece ısıtarak, hazırladığınız kek hamurunu kabın içerisine dökün ve yüzeyini düzeltin. Yaklaşık 1 saat kadar pişmeye bırakın. 1 saat sonra piştiğini kontrol etmek için kürdan saplayın ve temiz çıkarsa keki Airfryer’dan alın. 5 dakika kadar dinlendirin.

Kekiniz soğurken ayrı bir kaba pudra şekeri, limon suyu ve kalan limon kabuğu rendesini alarak mikserle sert bir kıvama gelene kadar çırpın. 5 dakika beklettiğiniz keki kabından çıkararak, tel ızgaraya koyun. Kürdanla üzerine delikler açtıktan sonra hazırladığınız limon sosunu her tarafında eşit dağılacak şekilde gezdirin. Şimdiden afiyet olsun…

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN