Ali Koç, Mourinho ile anlaşabilecek mi?

Fenerbahçe iki yıldır kendi ayarlarına dönmeye başladı.Ali Koç görevine ilk başladığı zamanlar kurumsal bir tutum içerisinde ilerlemeye çalışmıştı.Philip Cocu ile başlayan macera saha içerisinde sarı lacivertlilerin geçmişine uygun olmayan transferler ile devam etti.Başkan görevdeyken Fenerbahçe uzun süre teknik direktörsüz kaldı.Ersun Yanal seslerine siz benim bu takım ile ilgili düşüncelerimi hiç anlamamışınız derken Ersun Yanal ile çalışmaya başladı.Fenerbahçe’nin çocuğu İsmail Kartal rekorlar kırsa dahi şampiyonluğu kazanamadığı için görevinden alındı.Kırdığı rekorları kırmak gelecek her teknik adam için zor ama kağıt üstünde bu ülkede ikinci iseniz başarısız sayılırsınız.Kendi fikrime göre;başarısızlığı ikincilik değil bazı maçlar ve özellikle unutulmayan Olimpiakos maçı.İsmail hoca biraz kendine ve takımına güvenseydi finali ve kupayı görmesi imkansız değildi.Ziraat Türkiye kupası ise diğer bir vasatlığı hocanın.Dün dünde kaldı,tekrar Fenerbahçe’nin başına gelir mi? Neden olmasın.

Sarı Lacivertliler;Mario Branco ve Acun Ilıcalı başarısı ile dünyanın sayılı teknik direktörlerinden olan Jose Mourinho’yu ikna ederek İstanbula getirdi.Taraftarı ile güzel bir imza töreni yaptırdı.Cumartesi akşamı Mourinho Wembley’de şampiyonlar ligi finali öncesi Fenerbahçe’nin öyle bir tanıtımını yaptı ki paralar verilse bu kadar etkisi olmazdı.Kadıköy’de taraftara verdiği slogan ise bu senenin taraftar için heyecanın daha katlanarak devam edeceğini gösterir gibiydi.

“SİZİN HAYALLERİNİZ ARTIK BENİM HAYALLERİM”

Portekizli başarılı olduğu her takımda böyle sözleri sarf eder rakip takımlar karşısında üstünlük kurmaya çalışırdı.

Ancak söylediği diğer önemli söz;Bir kulüp taraftarı böyle bir karşılamayı onlar için başarı zafer kazandığı zaman yapar siz bana bunu daha ilk saatlerimde yaptınız.Büyük sorumluluk var üstümde.

Riyad krizi,Trabzonspor deplasmanı,Süper kupa Urfa finali sonraları Ali başkan çok sinirli ve gergin.ikinci defa rakip olan Aziz Yıldırım daha güçlü ve planlı geliyor.Mourinho’yu aldırdım,iki üç oyuncu ismi vericem onları da alsınlar ben göreve gelince kalanları halledicem.Diğer bi düşünce ile Aziz başkan,Ali Koç asbaşkan gibi bir muamele dönüyo ortada.

Şampiyonluk kutlamalarının bir hafta bile sürmediği unutulduğu futbol ortamında bu hafta ve diğer hafta sarı lacivertliler gündemde kalacak.

Ali Koç son hamlesi olan Mourinho ile atağa kalktı,Aziz Yıldırım çok rahat param çok harcamak istiyorum diye dernekler tarafını ayarlama peşinde.Taraftar ikiye bölünmüş ülke seçimlerini anımsatan bir heyecan var futbol camiası içinde.İki Başkanın hedefi mahkemede şampiyonluğu onaylatıp yeni sezona 5 yıldızlı forma ile çıkıp Türkiye Futbol Federasyonun kararını beklememek.

Ancak sonuç olarak sarı lacivertlileri bekleyen bir tehlike var.Ali Koç,Aziz Yıldırım,direk konuşan iki isim,çalışacakları Jose Mourinho ise onların altında kalmıyor.Anlaşmaları zor olabilir,birlikte başarı için Mourinho ile Branco saha içini gelecek olan başkan ise saha dışını kontrol edebilir.

YORUMLAR (17)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
17 Yorum