Ayrı havalarda iki Türkiye ekranı

Salı akşamı TV karşısına geçip kanalları karıştırmaya başladım, hay karıştırmaz olaydım...

CNN Türk, New York’tan canlı yayında. Demirören Medya yöneticisi Murat Yancı bağlanmış. BM’ye bakan Türkevi’nin karşısından. Anlatıyor; Cumhurbaşkanı Erdoğan, ikili görüşmelerini Türkevi’nde yaparak âdeta ABD’de ev sahibi gibi olmuş.

İhsan Sabri Çağlayangil’in Dışişleri Bakanlığında, 1977’de satın almışız. O günden beri aynı yerde Türkevi. Genişletilerek yeniden yapıldı. Ama ABD’de bizi ancak şimdi ev sahibi yapabiliyor, daha önce değil.

Cumhurbaşkanı’nın BM Genel Kurulu için New York çıkarmasında tek başarımız bu mu? Hayır.

İletişim Başkanlığı ile Anadolu Ajansı, gururla anons geçtiler. Parasıyla dijital ekranlı kamyonet filosu tutulmuş, şehirde Cumhurbaşkanı’nın sözlerini gezdiriyorlar. “Dünya 5’ten büyüktür” sözü gibi.

Yoksullaşmayla mücadele eden millete bu şovun maliyeti ne, onu söylemiyorlar yalnız. Havamız kime, faydası ne; o da yok.

ABD’de, bir dış güç olarak ABD karşıtı propaganda faaliyeti yürütebiliyor, demokrasisine ve adaletine lâf edebiliyormuşuz.

Tersini düşünmek bile istemezsiniz. ABD kim ki, haddine mi, bir kamyonet filosu kiralayıp sokaklarımızda bize karşı propaganda yapacak?

Farkımızı gösteriyor, başka ne çıkar...

Kamyonetlerdeki “daha âdil bir dünya mümkün” lâfı da bugünkü dünya düzeninden sorumlu ABD’yi hedef alıyor.

Mümkünse Türkiye niye daha âdil olamıyor, sorusunun cevabı yazmıyor tabii o ekranlarda. Gerekli de değil zaten.

Gösteri New York sokaklarında ama mesaj içeriye. Emperyalizme kirasını ödeyerek nasıl kafa tuttuğumuz, Türkiye’de seyredilsin diye. ABD’liler dönüp bakmasa, hiç etkilenmese de olur.

İşte bütün haşmetiyle Türkiye Yüzyılı! Göğsünüz kabarmaz mı?

Mest olup Türkevi’nin önünden Halk TV’ye geçtim. Bir de ne çıksın karşıma!

Timur Soykan, davetsiz misafir olarak sızdığı bir düğünden görüntüler paylaşıp üstüne konuşuyor. 5 yıldızlı bir düğün. Fakat onla kalmıyor, davetli profili dillere destan.

Meğer BDDK Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın, denetlemekle görevli olduğu bankacıları da düğününe çağırmış. Onlar da saatler süren takı kuyruğuna girmiş, birbirleriyle yarışmışlar.

Yeni evliler, pek kısmetliymiş. 100 ila 350 bin lira arasında değişen hediyelere boğulmuşlar. Öyle çalınmış Timur Soykan’ın kulağına. Düğün değil takı töreniydi, diyor.

Daha önce benzeri ne duyulmuş ne görülmüş. Denetleyen, denetlediğinden hediye alır mıymış? Olacak şey miymiş? Dört dörtlük skandal değil miymiş?

Önceki yüzyılda kalanlar, hâlâ eski çağ kafasıyla boş lâkırdı ededursun... Türkiye Yüzyılı başladı maşallah. Tutabilene aşk olsun.

Hangi ekran gerçeğimizi yansıtıyor, aldırmayın. Havamız yeter, hangisinin yüzyılımıza yakıştığına bakın siz.

YORUMLAR (46)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
46 Yorum