Dogo Arjantin köpek eğitimi nasıl verilmelidir? Dogo Arjantin ırkı köpeklerin bakımı ve özellikleri

Dogo Arjantin köpek eğitimi nasıl verilmelidir? Dogo Arjantin ırkı köpeklerin bakımı ve özellikleri

Dogo Arjantin, laboratuvarda dokuz ayrı köpek cinsinin melezlenmesi ile doğan ırktır. Biçimli, orta boylu ve kaslı vücut yapısıyla dikkat çeken Dogo Arjantin, genellikle bekçi köpeği olarak kullanılmaktadır. Peki, Dogo Arjantin cinsinin bakımı ve eğitimi nasıl olmalı? İşte detaylar...

Sahiplerine en düşkün cinsler arasında yer alan Dogo Arjantinler, oldukça zeki ve oyuncu köpeklerdir. Doğru eğitim ve ilgiyle kişiliği oturan bu cins, kuvveti ve cesaretiyle en yakın dostunuz olmaya adaydır.

DOGO ARJANTİN NASIL EĞİTİLMELİ?

Dogo cinsi bazen agresif olduğu için temkinli olmakta fayda vardır. Dogo eğitecek kişilerin mutlaka önceden deneyim kazanmış olması gerekiyor. Dogo eğitiminin sonuçları bir ay içinde ortaya çıkar. Bu cinse kalk, pati ver, otur gibi talimatlar verildiğinde kolaylıkla anlar. Tehlikeli bir cins olduğu sanılan Dogo'lar, iyi bir eğitim aldıklarında yumuşak başlı köpekler olurlar. Yani Dogo'ların huyları sahiplerinin eğitimine bağlıdır.

DOGO ARJANTİN HANGİ ÖZELLİKLERE SAHİP?

Dogo Arjantin cinsinin en belirgin özelliği şunlardır;

- En başarılı bekçi köpeklerinin başında Dogo Arjantin gelir.

- Ailesine çok düşkündür.

- Zekasıyla herkesi kendine hayran bırakır.

- Öpücükleriniz ve sarılmalarınız onu çok mutlu edecektir.

- Öğretilenleri uygulayabilir fakat katı kurallardan hoşlanır.

- Sistemli bir eğitim isteyen Dogo, esnek olunmasını hiç sevmez.

- Büyüdükçe saldırganlaşabilirler.

- Genelde asabi olmayan bu ırk, -deyim yerindeyse- birisi ona fırça atınca, kafa tutunca öfkelenir. Zaten bu özellik, tüm köpek ırklarının doğasında vardır.

- Dogo Argentino, kişiliği itibariyle biraz zorlu bir ırk olduğundan, bakımı özen ister, eğitimi ciddiyet gerektirir.

- Geçmişten beri av köpeği olarak kullanılan Dogo, avcılık konusunda da çok yeteneklidir.

 dogo arjantin bakımı

- Eğitimine daha yavruyken başlanmalıdır.

- Küçük yaşlardan itibaren başka köpekler ile birlikte yaşamaya alışırsa, büyüdüğünde onlarla sorun yaşamaz. Aksi takdirde birbirlerine kanı ısınmaz.

- Yavruluk döneminde sosyal olarak yetiştirilmesi gerekir.

- Bakışlarından ne kadar zeki ve uyanık olduğu belli olan Dogo Arjantin, koyu ela ya da koyu kahverengi gözlere sahiptir. Burun ucunun siyahlığı ise her Dogo'da aynıdır. Kareye benzer derin ve geniş göğüs kafesiyle heybetli bir görünüm sergileyen Dogo, aynı zamanda ne kadar korkusuz olduğunun sinyalini vermektedir. - Vücudunu saran parlak, sık, pürüzsüz ve beyaz tüyleri kısa ve tek tabakalıdır.

- Dogo Arjantin, biraz hırçın bir ırktır. Bu yüzden eğer Dogo Arjantin sahiplenecekseniz, ona karşı dominant olmasını bilmelisiniz. Yoksa başına buyruk davranır ve sahibine kulak asmaz.

DOGO ARJANTİN KÖPEKLERİ NASIL BESLENMELİ?

- Bu cinsin yavruyken kuru mamayla beslenmesi tavsiye edilmiyor. Yavruluk sürecinde üç kere mama verilmeli. Bebeklik döneminin ardından vitamin takviyeleri ile iskelet sistemi desteklenmeli. Genellikle tavuk alerjisi olan bu cins için tavuklu mamalar kullanılmamalı.

- Çok enerjik olan bu cins her gün egzersiz yapmak ister.

- Keskin bir zekaya sahip olan ırkın, algıları oldukça açıktır.

- Bazen hırçınlaşan bu cinsin uzman kişilerce eğitilmesi önemlidir. 

Öne Çıkanlar
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN