Van'ın Çaldıran İlçesi Tendürek dağı bölgesinde çıkan çatışmada sehit sayısı 8'e yükseldi

Van'ın Çaldıran İlçesi Tendürek dağı bölgesinde çıkan çatışmada sehit sayısı 8'e yükseldi

Van'ın Çaldıran İlçesi Tendürek dağı bölgesinde yürütülen operasyonlar sırasında çıkan çatışmada 1 teğmen, 2 astsubay ve 5 uzman çavuş şehit olurken, 8 asker de yaralandı. Çatışmada 11 PKK 'lının öldürüldüğü bildirildi..

Van’ın Çaldıran ilçesi ile Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesi arasında bulunan Tendürek Dağı bölgesinde sürdürülen operasyonlar sırasında üs bölgesine dönmekte olan askeri birlik saldırıya uğradı. Akşam saatlerinde Gülizar mevkiinde pusu kuran PKK’lı teröristler uzun namlusu silahlarla ateş açtı. İlk gelen bilgilerde biri üsteğmen üçü uzman çavuş dört askerin şehit olduğu açıklanmıştı ancak sabah saatlerinde acı haber geldi. Çatışmada bir teğmen, iki astsubay  ve beş uzman çavuş şehit olurken, 8 askerin de yaralandığı öğrenildi. Çatışmada 11 PKK'lının öldürüldüğü bildirildi.

VALİ AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Çaldıran'daki opearasyonlar sırasında yaralanan ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezi'de tedvi altına alınan yaralıları ziyaret eden Van Valisi İbrahim Taşyapan çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulundu. Bugün aynı bölgede yaşanan çatışmayla ilgili bilgi veren Vali Taşyapan, dün 4 şehidin olduğunu, bu akşam da 8 şehit olma ihtimalinin bulunduğunu, ama rakamları netleştiremedikleri için gerekli açıklamayı yarın paylaşacaklarını söyledi.

KADİRLİ’YE ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Van’ın Çaldıran ile Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçeleri arasındaki Tendürek Dağı’nda PKK’lı teröristlerle girilen çatışmada şehit olan jandarma astsubay üstçavuş 36 yaşındaki Suat Petek’in memleketi Osmaniye’nin Kadirli İlçesi’ndeki baba evi yasa büründü.
Şehidin Aydınlar Köyü’ndeki evine gelen Kadirli Kaymakan Vekili Bedir Deveci, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hakan Bozgedik ve İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Serkan Serdaroğlu’ndan oluşan heyet, acı haberi babası 67 yaşındaki Muzzafer Helvacı ile annesi 66 yaşındaki Elif Helvacı’ya verdi. Oğullarının şehadet haberini alınca fenalaşan yaşlı çifte, hazır bekletilen sağlık görevlileri müdahale etti. Şehidin baba evinin bulunduğu sokağa Türk bayrakları asılırken, yakınları ve komşuları da taziye eve akın etti.

ACI HABER BABA EVİNE ULAŞTI

Balıkesir'in Dursunbey ilçesi Şabanlar mahallesinde şehit ateşi düştü. Van’ın Çaldıran ilçesindeki Tendürek Dağı eteklerinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada bir teğmen ve 3 uzman çavuş şehit oldu. Şehitlerden Astsubay Aydın Eryılmaz'ın Balıkesir Dursunbey nüfusuna kayıtlı olduğu bildirildi. Şehidin ailesinin Dursunbey'e bağlı Şabanlar mahallesinde ikamet ettiği ve acı haberi aldıkları öğrenildi.

ŞEHİDİN EŞİ 7 AYLIK HAMİLEYDİ

Van Çaldıran'da bölücü terör örgütü üyeleri ile girilen silahlı çatışmada hayatını kaybeden Uzman Çavuş Gökhan Şengül’ün Afyonkarahisarlı olduğu belirtilirken, şehidin eşinin ise 7 aylık hamile olduğu kaydedildi. Van’ın Çaldıran ilçesi Tendürek Dağı bölgesinde çıkan silahlı çatışmada şehit olan askerlerden birisinin Afyonkarahisar’ın Çay ilçesine bağlı Akkonak beldesi nüfusuna kayıtlı 28 yaşındaki Uzman Çavuş Gökhan Şengül olduğu belirlendi. Şengül'ün acı haberi şehidin beldede yaşayan ailesine ulaşırken, şehadet haberini acılı anne Emine ve baba Zeki Şengül'e Çobanlar Kaymakamı Resul Özdemir ile Jandarma Kıdemli Başçavuş İlker Yakar'ın öncülüğünde oluşturulan heyet verdi. Şahadet haberinin gelmesinin ardından Şengül'ün baba evine Türk bayrakları asılırken, aldıkları haber karşısında büyük üzüntü yaşayan anne ve baba olay yerinde hazır bekletilen 112 Acil Servis ambulansı ile hastaneye kaldırıldı. Öte yandan, şehit Şengül'ün yaklaşık 1,5 yıllık evli olduğu ve eşi Merve Şengül'ün 7 aylık hamile olduğu kaydedildi. Şehidin naaşının bugün Van'da düzenlenecek askeri töreninin ardından askeri uçak ile memleketi Afyonkarahisar'a getirileceğinin planlandığı öğrenildi.

AJANSLAR/VAN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN