Hakkari’nin Çukurca İlçesi PKK ile çatışma: 3 şehit - Son dakika haberleri

Hakkari’nin Çukurca İlçesi PKK ile çatışma: 3 şehit - Son dakika haberleri

Hakkari’nin Çukurca İlçesi kırsalında bu sabah saatlerinde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada 3 asker şehit oldu, 3’ü ağır olmak üzere 20 askerin yaralandığı bildirildi. Öte yandan yapılan operasyonlarda 46 PKK'lı terörist öldürüldü.

Terör örgütü PKK ile Hakkari'nin Çukurca ilçesinde düzaenlenen operasyonda 3 asker şehit oldu. Çukurca ilçesi kırsalında süren operasyonda bu sabah saatlerinde çıkan çatışmada 3 asker şehit oldu, 3’ ü ağır olmak üzere 20 askerin yaralandığı bildirildi.

VAN'DA: 8 ŞEHİT

Van'ın Çaldıran ilçesinde Tendürek Dağı bölgesinde PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı.Van'ın Çaldıran ilçesinde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada 8 asker şehit olurken, 8 asker de yaralandı. PKK'lı teröristlere yönelik operasyonda ise 13 terörist öldürüldü.

Van Valiliği'nden bu sabah yapılan açıklamada, Çaldıran İlçesi Tendürek Dağı'nda bölücü terör örgütü PKK'ya karşı yürütülen operasyonda çatışma çıktığı belirtildi.

MARDİN'DE HAİN SALDIRI: 2 ŞEHİT

Alınan bilgiye göre, dün gece teröristler, Dargeçit-Midyat karayolundaki kontrol noktasına roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırıda bulundu. Dargeçit ilçe girişinde bulunan güvenlik noktasına bir grup terörist tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlenmesinin ardından çıkan çatışmada 3 asker, 3 korucu ve sivil bir kadın yaralanmıştı. Yaralılar, olay yerine çağrılan ambulanslarla çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alınmıştı. Yaralılar, olay yerine çağrılan ambulanslarla çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alınmıştı.

2 ASKER KURTARILAMADI

Yaralılardan bir uzman çavuş kaldırıldığı hastanede şehit olurken, ağır yaralı olan 1 korucu da şehit oldu. Çatışmada yaralanan 2 asker, 2 korucu ile 1 sivilin tedavileri ise devam ediyor.

PKK'YA BÜYÜK DARBE: 46 TERÖRİST ÖLÜ ELE GEÇİRİLDİ

Hakkari’nin Çukurca ve Van'ın Çaldıran ilçesinde 46 PKK’lı terörist ölü ele geçirildi. Hakkari’nin Çukurca ilçesinde 33 PKK’lı terörist etkisiz hale getirilirken, çok sayıda silah ve mühimmatın ele geçirildiği bildirildi.
Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, "Hakkari/Çukurca’da devam eden operasyonda; 33 bölücü terör örgütü mensubu terörist ölü olarak ele geçirilmiş, 30 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş (yaralı), beş doçka uçaksavar makineli tüfek mevzii imha edilmiş ve beş doçka uçaksavar makineli tüfek ele geçirilmiştir" denildi.

Ayrıntılar geliyor...

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN