Zoom, sınırları zorluyor: Online toplantıda rekor katılımcı sayısı! Pandemiden sonra yıldızı yeniden parladı

Zoom, sınırları zorluyor: Online toplantıda rekor katılımcı sayısı! Pandemiden sonra yıldızı yeniden parladı

İnternet üzerinden toplantı yapılabilen Zoom uygulaması, pandemiden sonra yeniden yükselişe geçti. Zoom, artık aynı anda rekor sayıda online toplantıya imkan sağlıyor. İşte detaylar...

Geçtiğimiz yıl boyunca Vision Pro uygulaması ve Microsoft Word rakibi Zoom Docs ile gündeme gelen Zoom, web seminerleri için artık aynı anda 1 milyon izleyiciyi desteklediğini açıkladı. Bu kapsamda büyük sanal etkinlikler düzenlemek isteyen Zoom müşterileri, bundan böyle 10 bin ila 1 milyon katılımcıyı ağırlayabilecek.

Müşteriler maksimum 10 bin, 50 bin, 100 bin, 250 bin, 500 bin ve 1 milyon katılımcı kapasitesine sahip web seminerleri arasından seçim yapabilecek. Söz konusu değişiklikten önce Zoom, web semineri çağrılarına yalnızca 100 bin kişinin katılmasına izin veriyordu.

ZOOM'UN ABD BAŞKANLIK SEÇİMLERİNDEKİ ROLÜ

Bu noktada Zoom'un Kamala Harris'in başkanlık kampanyası için önemli bir yere sahip olduğunu belirtelim. Geçtiğimiz haftalarda çeşitli siyasi gruplar Zoom'u kullanarak Harris için büyük bağış toplama etkinliklerine ev sahipliği yaptı.

Win With Black Women, Temmuz ayında 40 binden fazla katılımcının yer aldığı bir Zoom etkinliği ile sadece üç saat içinde Harris'in kampanyası için 1,5 milyon doların üzerinde bağış topladı. White Dudes for Harris Zoom etkinliğinde 190 binden fazla katılımcıya ulaşırken, White Women for Harris yaklaşık 200 bin izleyici çekti. Bu grupların ötesinde VC'lerin bile Zoom üzerinden kampanya için para topladığını belirtelim.

ZOOM'UN YILDIZI YENİDEN PARLADI

Webrazzi'de yer alan habere göre, Kamala Harris ve Tim Walz kampanyasının Temmuz ayında topladığı 310 milyon doların yaklaşık 20 milyon dolarını sanal etkinlikler oluşturdu.

Bloomberg'ün görüşüne göre; Zoom bağış çağrılarının, daha da büyük kalabalıklara ulaşmasını sağlayacak kapasitelere sahip olması için duruma sessizce müdahale etmiş olabilir. Zoom ise bu konuda sessizliğini korumayı tercih ediyor. Yine de pandemi sonrasında hisseleri hızlıca değer kaybeden Zoom'un bu yeni etkinliklerle birlikte yıldızı yeniden parladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN