Tiktok, Instagram'dan intikamını alıyor: Herkes bu uygulamayı indiriyor!

Tiktok, Instagram'dan intikamını alıyor: Herkes bu uygulamayı indiriyor!

Sosyal paylaşım siteleri arasındaki rekabet tüm hızıyla sürüyor. Tiktok, kendisini taklit eden Instagram'dan intikam almak için yeni uygulamasını yayınladı. İşte detaylar...

Instagram'ın başta Reels özelliği olmak üzere Tiktok'u kopyalamasının ardından, Tiktok da bir süredir Instagram'ı kopyalamaktan geri kalmıyor. Geçtiğimiz dönemde Metin tabanlı özellikleri ve fotoğraf paylaşımı özelliği Notes ile Instagram'ı kopyalayan Tiktok, şimdi de Whee isimli yeni fotoğraf paylaşım uygulamasıyla Instagram'ın yolundan gidiyor.

TIKTOK'TAN FOTOĞRAF PAYLAŞMA ÖZELLİĞİ

Webrazzi'de yer alan habere göre, 2024 Mart ayında Tiktok'un fotoğraf paylaşımına odaklanan yeni bir uygulama üzerinde çalışmaya başlamıştı. Söz konusu uygulama, Android uygulama mağazasında yerini alırken, APKMirror kurucusu Artem Russakovskii'nin radarına yakalandı. Google Play'de yer alan bilgilere göre; Whee, kullanıcıların en yakın arkadaşlarıyla fotoğraf paylaşmasını sağlıyor. Uygulamanın Google Play açıklamasında şu ifadeler yer alıyor:

"Whee, hayatın spontane anları üzerinden yakın arkadaşlarınızla bağlı kalmanıza yardımcı olmak üzere tasarlanmış yeni bir sosyal uygulamadır. Yalnızca arkadaşlarınızın görebileceği, hayatın içinden fotoğraflar çekip paylaşarak gerçek kişiliğinizi ortaya koyun. Whee, yakın arkadaşların hayatlarından anları paylaşabileceği en iyi yerdir."

tiktok-whee-indir-download.jpg

ANDROID CİHAZLAR İÇİN YAYINLANDI

Uygulama sayfasındaki ekran görüntülerine baktığımızda ise fotoğraf vizörü, mesajlaşılacak arkadaşların listesi ve akış gibi özellikleri görmekteyiz. Kullanılan fotoğraf başlıkları, genellikle bu özelliklerin arkadaşlarla bağlantı kurmaya yönelik olduğunu vurgulamakta.

Paylaşılan bilgilere göre; yaklaşık 10'dan fazla ülkede kullanıcıların ilgisine sunulan uygulama şu an için ABD'de mevcut değil. Aynı şekilde uygulamanın iOS sürümü de şu an için hayata geçmemiş durumda. Uygulamanın Android sürümünün ise şimdiye kadar 10 binden fazla indirme aldığını belirtelim.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN