OpenAI, 6.6 milyar dolarlık fonun ardından küresel genişleme planlarını açıkladı

OpenAI, 6.6 milyar dolarlık fonun ardından küresel genişleme planlarını açıkladı

OpenAI, 6.6 milyar dolarlık dev fonun ardından ABD, Fransa ve Asya’da yeni ofisler açarak küresel genişleme planlarını duyurdu. Bu hamle, yapay zeka devinin uluslararası arenadaki etkisini daha da artıracak.

Sam Altman liderliğindeki OpenAI, milyarlarca dolarlık yeni fonlama turunun ardından küresel genişleme stratejilerini açıkladı. Yapay zeka devi, Amerika Birleşik Devletleri, Fransa ve Asya’da yeni ofisler açmayı planladığını duyurdu ve bu hamle, şirketin uluslararası alandaki büyümesinde önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

OpenAI’nin 9 Ekim tarihli resmi X (eski adıyla Twitter) paylaşımına göre, ChatGPT üreticisi, New York, Seattle, Paris, Brüksel ve Singapur’da yeni ofisler açıyor. Bu yeni girişimler, şirketin San Francisco, Londra, Dublin ve Tokyo’da halihazırda faaliyette olan ofislerini takip ediyor. Şirketin kariyer sayfasında da bu küresel genişleme planlarına bağlı olarak birçok yeni iş fırsatının yer aldığı dikkat çekiyor.

Bu genişleme hamlesi, OpenAI'nin kısa süre önce Microsoft ve NVIDIA gibi dev yatırımcılardan 6.6 milyar dolarlık fon toplamasının hemen ardından geldi. Thrive Capital’in öncülük ettiği bu yatırım turu, şirketin değerini tam 157 milyar dolara yükseltti.

Ayrıca, Cathie Wood liderliğindeki Ark Invest de bu fonlama turunda OpenAI’ye destek veren önemli yatırımcılardan biri oldu. CoinGape Media’nın raporuna göre Ark Invest, toplam varlıklarının %5'ini OpenAI'ye yatırmış durumda. Bu büyük yatırım, küresel çapta büyük yankı uyandırdı ve Elon Musk'ın Tesla'sının daha iyi bir yapay zeka projesi olduğunu öne süren önceki açıklamalardan farklı olarak Sam Altman’ın şirketine olan ilgiyi artırdı.

SON GELİŞMELER, YAPAY ZEKA FİRMASININ GELECEĞİNE OLAN İYİMSERLİĞİ ARTIRIYOR

Aynı zamanda OpenAI, yapay zeka sektöründeki varlığını son dönemdeki diğer yeniliklerle daha da sağlamlaştırıyor. ChatGPT üreticisi, yakın zamanda Birleşik Krallık'ta, bazı bölgeler hariç, dünya çapında kullanıma sunduğu gelişmiş ses modunu piyasaya sürdü. Bu yeni özellik, platformun kullanıcı çekiciliğini artırarak şirketin geleceği için daha fazla iyimserlik yarattı.

Bir diğer önemli gelişme ise Uber Technologies'in OpenAI tarafından geliştirilen bir yapay zeka asistanı kullanma planlarını açıklaması oldu. Bu adımlar, OpenAI'nin yapay zeka sektöründe öncü bir rol oynamaya devam ettiğini gösteriyor ve şirketin büyüme stratejilerini destekleyen yeni fırsatları keşfetmeye yönelik kararlılığını ortaya koyuyor.

Sam Altman liderliğindeki OpenAI, hem yeni fonlama turuyla hem de genişleme planlarıyla yapay zeka dünyasında dalgalar yaratmaya devam ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN