Modemler artık hurdaya çıkacak! Starlink mobil cihazlara geliyor: Elon Musk duyurdu

Modemler artık hurdaya çıkacak! Starlink mobil cihazlara geliyor: Elon Musk duyurdu

Artık modemler hurdaya çıkacak, bir devir son bulacak! Starlink mobil cihazlara geliyor! Elon Musk X üzerinden duyurdu...

Elon Musk, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı bir açıklamayla Starlink’in mobil telefonlar için doğrudan internet hizmeti sunacağını duyurdu. Bu yenilikçi hizmet, ilk olarak Amerika Birleşik Devletleri'nde T-Mobile üzerinden kullanıcılarla buluşacak. Ancak Musk, bu teknolojiyi zamanla tüm mobil operatörlere sunmayı hedeflediklerini vurguladı.

STARLİNK İLE MOBİL İNTERNET DEVRİMİ BAŞLIYOR

SpaceX’in yörüngede konumlanan Starlink uyduları, yüksek hızlı internet erişimini mümkün kılıyor. Özellikle internet altyapısının zayıf olduğu kırsal ve uzak bölgelerde büyük bir fark yaratan Starlink, şimdi bu hizmeti doğrudan mobil cihazlara taşımaya hazırlanıyor. Bu sayede kullanıcılar, mobil cihazları üzerinden kesintisiz ve hızlı internet erişimi sağlayabilecekler.

İlk aşamada, Starlink’in doğrudan internet hizmeti yalnızca ABD’deki T-Mobile kullanıcılarına sunulacak. Ancak Elon Musk’ın belirttiği üzere, bu hizmet zamanla diğer mobil operatörlerle de genişletilecek. Her ülkede bir operatörle başlamak üzere planlanan bu strateji, sonunda tüm mobil operatörlere açılmayı hedefliyor.

Russia is bypassing sanctions to hijack Ukraine's Starlink infra to coordinate drone attacks – Firstpost

SpaceX’in “Direct to Cell” programı kapsamında, uzaya 26 yeni uydu daha gönderildi. Bu uydular, öncelikli olarak T-Mobile’ın ABD genelindeki kapsama alanını genişletmeyi amaçlıyor. Bu gelişme sayesinde, T-Mobile kullanıcıları artık ölü bölge sorunu yaşamadan kesintisiz internet deneyiminin keyfini çıkarabilecekler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN