Kripto emojileri X platformundan kaldırıldı! Zamanlama dikkat çekti

Kripto emojileri X platformundan kaldırıldı! Zamanlama dikkat çekti

Elon Musk'ın X platformu, kripto para birimlerinin emojilerini ani bir kararla kaldırdı. Karar, kripto para dünyasında tartışmalara yol açtı. Zamanlamanın, Bitcoin 2024 konferansı ile çakışması da dikkat çekti.

Elon Musk'ın X platformu, sürpriz bir kara alarak uzun zamandır kullanılan kripto para emojilerini kaldırdı.

KRİPTO DÜNYASI ŞOKTA

X platformunda kısa bir süre önce yapılan değişiklikle birlikte başta Bitcoin olmak üzere pek çok kripto para biriminin simgesi kaldırıldı. Haberler.com'un haberine göre, kriptoya olan yakınlığıyla bilinen Elon Musk'ın sahibi olduğu X (Twitter) platformunun beklenmedik kararı kripto para dünyasında şok etkisi yarattı.

DİKKAT ÇEKEN ZAMANLAMA

Kararın, Bitcoin 2024 konferansının başladığı günlerde verilmesi ise dikkat çekti. Nashville'de düzenlenen konferansta, 27 Temmuz'da kripto para destekçisi olarak bilinen Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump konuşma yapacak.

Öte yandan 18 Temmuz'da (2024) Elon Musk, Donald Trump'ın bir suikast girişiminden kurtulmasının ardından, onun başkan adaylığını desteklediğini açıklamıştı. Elon Musk, X platformuna Trump temalı meme kripto para birimi olan MAGA için özel bir emoji de eklemişti. Bu emoji de platformdan kaldırıldı.

2020 yılında X'in kurucusu ve eski CEO'su Jack Dorsey tarafından eklenen Bitcoin emojisinin kaldırılması da Bitcoin'in değerini olumsuz etkileyebileceği endişesi ile tepki çekmişti. X platformundan sadece Bitcoin değil, Crypto.com Coin ve BNB gibi diğer popüler kripto para birimlerinin hashtag sembolleri de silinmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN