Elon Musk'a 'yasalara saygı duy' çağrısı

Elon Musk'a 'yasalara saygı duy' çağrısı

Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, sosyal medya platformu X'in ülkede yasal temsilci atamaması durumunda erişim yasağıyla karşılaşacağını açıkladı.

Elon Musk'ın sahibi olduğu X (eski adıyla Twitter), Brezilya'da ciddi bir hukuki krizle karşı karşıya. New York Times'ın haberine göre, Brezilya Yüksek Mahkemesi, Musk'ın sosyal medya platformunun ülkedeki yasal gereklilikleri yerine getirmemesi halinde kapatılabileceğini belirtti. Mahkeme, X'e ülkede bir yasal temsilci ataması için 24 saat süre verdi; aksi takdirde platforma erişim yasağı getirileceğini açıkladı.

Brezilya yasalarına göre, ülkede faaliyet gösteren sosyal medya platformlarının yerel bir temsilci bulundurması zorunlu. Ancak X, bu gerekliliği ihmal etti. Ayrıca, Mahkeme Musk’ın Starlink uydu internet şirketinin yerel banka hesaplarını da bloke etti. Bu adım, sosyal medya platformunun Brezilya'da yasal bir temsilci bulundurmayışına karşı bir yanıt olarak değerlendirildi.

Krizin arka planında ise, Brezilya'daki siyasi gerilimler yatıyor. Yüksek Mahkeme, eski Devlet Başkanı Jair Bolsonaro hakkında yürütülen darbe girişimi soruşturmasında, X'ten bazı hesapların engellenmesini ve belirli kişilere ait verilerin sağlanmasını talep etmişti. Musk, bu talebi yerine getirmemiş ve X'in Brezilya ofisini kapatma kararı almıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN