Akıllı telefon pazarında Apple'ın satış rakamları şaşırttı! Hiç kimse bunu beklemiyordu, büyük sürpriz

Akıllı telefon pazarında Apple'ın satış rakamları şaşırttı! Hiç kimse bunu beklemiyordu, büyük sürpriz

Avrupa'da akıllı telefon pazarı 2024 yılının ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 10 büyüdü. Fakat Apple için bu durum geçerli değil. İşte detaylar...

Akıllı telefon pazarı dünyada bir doyuma ulaşsa da Avrupa'da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10'luk bir büyüme görüldü.

Yüzde 67 büyüme ile Honor karşımıza çıkarken, Realme yüzde 59'luk büyüme gördü. Xiaomi ve Samsung ise sırasıyla yüzde 11 ve yüzde 7 büyüdü. Ancak asıl şaşırtan ise Apple tarafında oldu.

APPLE, SATIŞLARDA DÜŞÜŞ GÖRDÜ

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Apple, yayınlanan büyüme oranlarına göre yüzde 1 ile kayıp yaşadı. Apple, iPhone satışlarında Avrupa özelinde yüzde 1'lük düşüş yaşadı.

Öte yandan Samsung ve Apple arasında yapılan kıyaslamalar da arttı. Samsung, son 10 (2014-2024) yılda 3 milyara yakın telefon satarken, Apple 2,2 milyar adet satış yapabildi.

XIAOMI'Yİ GEÇEREK ZİRVEYE OTURDU

Samsung, Avrupa'da 2022'nin ilk çeyreğinden bu yana ilk kez Xiaomi'nin ardından birinci sırayı aldı. Xiaomi'nin sevkiyatları yıllık bazda yüzde 11 artış göstererek zorlu geçen birkaç yılın ardından toparlandı. Honor, sevkiyatlarda yıllık yüzde 67'lik bir büyüme kaydederek Oppo'yu geride bırakarak Avrupa'da ilk kez beşinci sıraya yerleşti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN