Tyson’dan köklerine yolculuk: Cus D'Amato'ya saygı duruşu

Efsane boksör Mike Tyson, Jake Paul ile yapacağı büyük maç öncesi kariyerini şekillendiren antrenörü Cus D'Amato'ya saygı duruşunda bulunmak için New York Catskill'deki köklerine duygusal bir yolculuk yaptı. Tyson, D'Amato'nun mezarını ziyaret ederek ona olan minnetini bir kez daha gösterdi.

Ünlü boksör Mike Tyson, kariyerini şekillendiren efsanevi antrenörü Cus D'Amato'ya saygı duruşunda bulunmak amacıyla New York, Catskill'deki köklerine doğru duygusal bir yolculuğa çıktı. Bu yolculuk, yaklaşan büyük maçında rakibi Jake Paul ile karşılaşmadan önce Tyson için kişisel ve derin bir anlam taşıyor.

Tyson’ın “Behind the Mike” adlı belgesel serisinin altıncı bölümünde izleyiciler, Tyson’ın geçmişine yaptığı bu özel yolculuğu yakından izleme şansı buldu. "Roots of Iron: Where Cus Built the Baddest Man on the Planet" (Demirin Kökleri: Cus’un Dünyanın En Sert Adamını Yetiştirdiği Yer) adlı bölüm, Tyson’ın Catskill’deki unutulmaz anılarını yeniden yaşadığı ve hayatını şekillendiren antrenörü D’Amato’ya olan bağlılığını sergilediği anlarla dolu.

MEZAR TAŞINA ŞAMPANYA DÖKTÜ

Tyson, Catskill’e varır varmaz ilk iş olarak Cus D'Amato'nun mezarını ziyaret etti. Antrenörüne duyduğu derin sevgiyi göstermek için mezar taşına şampanya döktü. Tyson, "Bu bizim kutlamamız!" diyerek, ağır siklet unvanını kazandıktan sonra D'Amato ile şampanya içme sözünü hatırladı.

Tyson ayrıca, Catskill’de hayranlarıyla bir araya gelerek, onlara olan bağlılığını gösterdi. Bir hayranı, Tyson’ı hayatı boyunca unutamayacağını söylerken, Tyson da bölgeyle olan güçlü bağını dile getirdi: "Bu evlerde yaşayan herkesi tanıyorum," diyerek, burada nasıl bir şampiyon olarak yetiştiğini hatırlattı.

Tyson, ziyaretinin bir parçası olarak yerel topluluk liderleriyle buluştu ve yerel kız softball takımıyla etkileşimde bulundu. Ayrıca eski okuluna giderek geçmişteki anılarına yeniden dokundu.

"HAYATTA ÖĞRENDİĞİM HER ŞEYİ ONA BORÇLUYUM"

Tyson’ın bir sonraki durağı ise D’Amato tarafından yetiştirildiği spor salonuydu. Antrenörünün posterinin önünde duran Tyson, D'Amato'ya "Dünyanın Kralı" olarak hitap etti.

Spor salonunda kısa bir antrenman yaparak yerel çocuklara boks tüyoları veren 58 yaşındaki Tyson, genç sporcuların eğitimlerini denetledi ve fotoğraf çektirdi. Ziyaretinin sonunda, bir kez daha D'Amato'ya olan bağlılığını dile getirerek, "Hayatta öğrendiğim her şeyi ona borçluyum" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN