İzmir'deki elektrik faciasında üç üst düzey gözaltı: İki kişi hayatını kaybetmişti

İzmir'deki elektrik faciasında üç üst düzey gözaltı: İki kişi hayatını kaybetmişti

İzmir’de Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay'ın elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmesiyle ilgili yürütülen soruşturmada, İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, Gdz Elektrik Dağıtım Genel Müdürü ve bir üst düzey bürokrat gözaltına alındı. Ayrıca, GDZ Elektrik'ten 7 kişi de gözaltına alındı.

İzmir’de Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay'ın elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmesiyle ilgili soruşturmada, İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, Gdz Elektrik Dağıtım Genel Müdürü ve bir üst düzey bürokrat gözaltına alındı.

12 Temmuz'da İzmir'de yoğun yağışın ardından biriken suya basan Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay, elektrik akımına kapılarak hayatlarını kaybetmişti. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlattı ve ihmallerin tespiti için hem İZSU hem de GDZ Elektrik'ten sorumlular hakkında hukuki süreç başlatıldı.

İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan kimdir? - Yeni Bakış - Son Dakika HaberleriİZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan

35 GÖZALTI VE 14 TUTUKLAMA

Soruşturma kapsamında, İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU), GDZ Elektrik ve altyapı işlemlerini yürüten firmalardan toplam 35 kişi şüpheli olarak gözaltına alındı ve bunlardan 14’ü daha önce tutuklanmıştı. Ancak, bilirkişi raporlarının ışığında soruşturma derinleştirildi ve yeni gözaltı kararları verildi.

İZSU GENEL MÜDÜRÜ GÖZALTINDA

Son gelişmelerde, İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan da dahil olmak üzere kurumdan iki üst düzey bürokratın daha gözaltına alındığı açıklandı. Erdoğan, polis ekipleri tarafından gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

GDZ ELEKTRİK ÇALIŞANLARINA YENİ GÖZALTILAR

Diğer yandan, GDZ Elektrik'ten de yedi kişinin daha gözaltına alındığı bildirildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN