Personele Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eğitimi verildi

Personele Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eğitimi verildi

Kütahya Belediyesi ve Kütahya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) iş birliği ile, belediye personeline "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eğitimleri" verildi.

Kadına yönelik şiddeti önleme ve bilinçlenme çalışmalarına destek sağlamak amacıyla gerçekleşen eğitime katılan personel, konferansı büyük bir ilgiyle takip ederek, dikkatle dinledi.

Kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda kalıcı bir bilinç oluşturmayı amaçlayan eğitim kapsamında; kadına yönelik şiddet, şiddet türleri, kadın erkek fırsat eşitliği, şiddetle mücadelede ilgili kanunlar, haklar ve hizmetler, şiddete maruz kalan kadınla çalışma ilkeleri, kadın ruh sağlığı, travma ile baş etme, kriz anında müdahale konuları ele alındı.

Belediye Başkan Yardımcı Haşim Ertekin’in de katılımıyla gerçekleşen eğitimde personel, şiddet durumunda alınacak önlemler, yasal haklar ve başvurulabilecek kurumlar hakkında detaylı bilgi sahibi olurken, eğitimde empati kurmanın ve toplumsal duyarlılığın önemine de vurgu yapıldı.

Kütahya Belediyesi, bu tür eğitim programlarını sürdürerek toplumsal konularla ilgili vatandaşları ve personeli bilinçlendirmeye devam edecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN