Manisa'daki 6 günlük yangın dehşetini çiftçi anlattı: Sadece canımızı kurtardık

Manisa’nın Gördes ilçesinde başlayan ve 6 gün boyunca kontrol altına alınamayan yangın, Salihli’ye sıçrayarak büyük yıkıma neden oldu. Evi tamamen yanan çiftçi Şevket Arı yaşadığı dehşeti gözyaşları içinde anlatarak, "Evden bir şey kurtaramadık, sadece canımızı kurtardık. Yangından kurtulan bir tek kedimiz kalmış, ona da ekmek getirdim." dedi.

Manisa’nın Gördes ilçesine bağlı Boyalı Mahallesi’nde 14 Ağustos’ta başlayan ve Salihli’ye sıçrayan orman yangını, 6 gün boyunca büyük bir alana yayıldıktan sonra, yaklaşık 116 saat süren havadan ve karadan müdahalelerin ardından kontrol altına alındı.

9896457.jpg

Yangın, Salihli’nin Kemer Mahallesi Kalemdağ mevkiinde bulunan Şevket Arı’ya (64) ait evi tamamen küle çevirdi. Yangın sırasında Arı’nın evi, eklentileri, tavukları ve arıları yok oldu.

9896461.jpg

'SADECE CANIMIZI KURTARDIK'

Yangın sırasında evinde olan ve çiftçilik ile hayvancılıkla geçinen Şevket Arı, yaşadığı korku dolu anları anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı. Arı, “Yangın bölgesinde bulunan arkadaşlarım telefonla beni arayıp, orayı acil terk etin, yangın sizden tarafa geliyor dedi.

9896463.jpg

Biz buradaki inek ve koyunlarımızı alıp, hemen arka tarafa götürdük, fakat annemi evden çıkaramadık. Evin toprak örtü olduğu için yangından etkilenmeyeceğini söyledi. 'Ana yangın bildiğin gibi değil' dedim. 'Her yer yanıyor' dedim. Onları gönderdikten sonra kendim burada kaldım, ama çok korktum. Evden bir şey kurtaramadık, sadece canımızı kurtardık.

9896456.jpg

Yangından kurtulan bir tek kedimiz kalmış, ona da ekmek getirdim. Allah bir daha böyle büyük bir afet yaşatmasın. Halimize şükür şimdilik” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN